Koronavirus salgınının etkisinin son aylarda yeniden artmasıyla birlikte hem dunyada hem de ulkemizde alınan onlemler yeniden artırıldı, sokağa cıkma kısıtlamaları başladı. Aynı zamanda pandeminin etkisinin genişlediği mart ayından beri okullarda uzaktan eğitim devam ediyor ve yuz yuze eğitime yeniden ne zaman donulebileceği sık sık gundeme geliyor.
Henuz universiteler, liseler ve ilk ile ortaoğretim kurumlarında yuz yuze eğitime dair net bir acıklama yapılmamış olsa da, gercekleştirilen kabine toplantısının ardından bakan Selcuk tarafından 81 ilde resmi anaokulları, ozel eğitim anaokulları ve uygulama sınıflarında yuz yuze eğitim icin genelge yayınlandı.
[h=2]Yuz yuze eğitime, velilerin talebine bağlı olarak gecilecek:[/h]
Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda 14 Aralık 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yeniden gundeme gelen konuda, anasınıfları haric kamuya ait okul oncesi eğitim kurumlarında yuz yuze eğitime başlanabileceği kararı alınmıştı.
Bakan Selcuk, genelgenin ardından konuyla ilgili acıklamada bulundu ve "Bu karar doğrultusunda; Ozel Oğretim Kurumları Genel Mudurluğune bağlı okul oncesi eğitim kurumlarında yuz yuze eğitim gercekleştirilebilecektir. Velilerin talebine bağlı olarak ilgili İl/İlce milli eğitim mudurluklerinin kararı resmi anaokulları, Ozel eğitim anaokulları ve uygulama sınıflarımla yuz yuze eğitime gecilebilecektir. Yuz yuze eğitime gececek olan resmi anaokulları, ozel eğitim anaokulları ve uygulama sınıflarının ilgili il, ilce milli eğitim mudurlukleri tarafından belirlenerek okul oncesi eğilim faaliyetlerinin gercekleştirilebilmesi icin gerekli tum tedbirlerin zamanında alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim" ifadelerini kullandı.