Turk Kızılay, Irak'ın Erbil kentinde ihtiyac sahibi 500 aileye 1000 adet uyku tulumu yardımında bulundu.
Turk Kızılay; Erbil Valiliği ile Erbil Kaymakamlığı tarafından duzenlenen yardım kampanyası kapsamında ihtiyac sahibi ailelere uyku tulumu dağıttı.
Turk Kızılay Irak Delegasyonu Başkanı Yunus Yazıcı, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Erbil'deki yardım faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Erbil Valiliği ve Erbil Kaymakamlığı tarafından duzenlenen yardım kampanyasına katıldıklarını belirten Yazıcı, "Turk Kızılay olarak ihtiyac sahibi 500 aileye 1000 adet uyku tulumu yardımında bulunduk." dedi.
Yazıcı, Erbil'de haftanın 6 gunu uretim yapan Turk Kızılaya ait fırında gunluk 2 bin 500 adet ekmek cıkarıldığını ve bunların kamplarda yaşayan ihtiyac sahiplerine dağıtıldığını kaydetti.
"Yetim cocukları giydiriyoruz"
Erbil'de Turk Kızılaya ait butik bulunduğunu aktaran Yazıcı, "Butik, haftanın bir gunu acık. Tespit edilen ihtiyac sahibi aileler daha sonra butiğe geliyorlar. Zor durumda olan ihtiyac sahibi insanlar burada sectikleri urunleri alıyor. Yetim cocukları giydiriyoruz." diye konuştu.
Yazıcı, 2020 yılı icinde Turk Kızılay olarak Musul kenti dahil Erbil ve cevresinde yaklaşık 5 bin gıda kolisi yardımında bulunduklarını soyledi.
Son olarak Musul'un Telafer ve İyaziye bolgelerine yardım ziyaretlerinde bulunduklarını hatırlatan Yazıcı, "Burada 530 koli gıda yardımı yaptık. Bundan sonra da inşallah yardım faaliyetlerimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Bekir Aydoğan