Fenerbahce Sportif Direktoru Emre Belozoğlu, hocaya ve takıma guvendiklerini ifade etti. Geriye kalan maclarda alınabilecek olan 84 puanın tamamına talip olduklarını ifade eden Belozoğlu, Fenerbahce mutluysa mutlu, değilse mutlu olmadığını dile getirdi.
Fenerbahce Sportif Direktoru Emre Belozoğlu, Fenerbahce TV'de 'Gundem Ozel' programında acıklamalarda bulundu. Cumartesi gunu kendilerini uzen bir sonuc aldıklarını ifade eden Belozoğlu, "Kadıkoy'un kendi gercekleri var. Fenerbahce'nin kendi ic saha prensipleri var. Kendi evimizde ust uste 3 tane mağlubiyet almak bizde acıkcası olmamış bir durum. Bundan dolayı oncelikle tum camiamızdan ve taraftarlarımızdan bizim ne kadar uzgun olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Bu anlamda macın ardından gecen 3 gunde neler yaptığımızı, neler konuştuğumuzu, futbol takımımızla neler paylaştığımızı acıklamamız gerektiğine inandık. Sonda soylememiz gerekeni başta soyleyelim. Camiamız şunu bilsin ki; Fenerbahce Spor Kulubu, Ali Koc onderliğinde, profesyonelleriyle, hocasıyla, sportif direktoruyle, futbolcusuyla ve bizde panik havası yok. Fenerbahce'nin buyukluğunun olduğu yerde her zaman bir beklenti vardır ama bir panik havası varmış gibi lanse edilmesinden de cok rahatsızım. Benim bulunduğum yerde, başkanımızın bulunduğu yerde panik havası olmayacak ve sonuna kadar da boyle devam edecek. Ancak soylememiz gereken gercekler de var. Bugun de sezon icerisinde de mutlaka camiamızla, Fenerbahce'mize gonul vermiş tum taraftarlarımızla paylaşmamız gereken durumlar da ortaya cıkacak. Ben bunu gecmişte de soyledim; mutlaka kayıplarımız olacak, her şeyin iyi gittiği, kazanılan maclardan sonra da bu sozlerimizi yineledik, kotu gunlerin de olacağını, skorların bizi birleştirdiği kadar bizi ayrıştıracağı zamanları da yaşayacağımızı soylemiştim. İşte o donemlerde bizim devreye girmemiz gerekir. Camiamızın bu anlamda bize destek vermesi gerekir diye de dile getirmiştim. Herkes bu soylediklerimi hatırlayacaktır diye umit ediyorum. Panik havasını gerektirecek bir sonucla karşı karşıya değiliz. Biz, camiamızı bu anlamda ayakta tutmak adına elimizden gelen mucadeleyi sonuna kadar vermeye devam edeceğiz. Bundan hic kimsenin şuphesi olmasın. Başkanımızın onderliğinde, ben ve Erol Hoca, kurulmuş olan bu yapı icerisinde biz bu paniğe musaade etmeyeceğiz. Skorlar geldiği zaman da bu soylediklerimizi inşallah hep birlikte hatırlayacağız. Biz bu 3 gunluk zaman diliminde ne yaptık? Taraftarımızın bir ses duymaya ihtiyacı var, onu dile getirmek de lazım. Burada oncelikle takımımıza ve hocamıza guvendiğimizi soyleyerek başlayayım. Biz sahanın icinde olan ozellikle 3-0'lık mağlubiyetten sonra oluşan ortamı dağıtmak adına takım arkadaşlarımızla toplantılar yaptık, oyuncular kendi aralarında toplantılar yaptı, hocamız futbolcularla toplantılar yaptı. Aynı şekilde benim de katıldığım butun paydaşlarımızın, hocalarımız, futbolcularımız olduğu toplantılarımız oldu" dedi.

"SKORLAR BİRLEŞTİRİR, SKORLAR AYRIŞTIRIR"
Takımda eksik ve artıları değerlendirdiklerini belirten Emre Belozoğlu, "Bu maca dair aramızda farklı goruşmelerimiz de oldu. Siz de anlayışla karşılarsınız ki bir mahremiyeti var bunun, cok fazla neler konuşulduğunu paylaşmadan ozetle şunu soylemek istiyorum; oncelikle herkes cok uzgun. Butun oyuncular kendi duygularını net bir şekilde paylaştılar. Gerek birbirlerine olan duygularını, hocanın futbolcularla olan duygularını paylaştılar. Toplantımız cok samimi şekildeydi. Yapmamız gerekenin farkında, camianın bizden beklentisinin farkında bir şekilde toplantıyı bitirdik. Ama şunu da soylememiz gerekiyor. Ben bunu gecmişte de dile getirdim; 'Skorlar birleştirir, skorlar ayrıştırır'" diye konuştu.
"3 İC SAHA MACI TARAFTARLI OLSAYDI KAZANIRDIK"
Kaybedilen ic saha maclarına değinen Belozoğlu, "Bu anlamda bizi anlayabilecek, bize destek verebilecek yegane guc de camiamız ve taraftarımızdır!. Ben inanıyorum ki Fenerbahce, bu 3 ic saha macını taraftarlı oynamış olsaydı bu macları kazanırdı. Bizim en buyuk itici gucumuz, bizi burada ayağa kaldıracak yine en buyuk gucumuzun taraftarımız ve camiamız olduğunu duşunuyorum. Bizler elimizdeki bu gucu her zaman taraftarımızdan ve camiamızdan aldığımızı dile getirdik, oyuncular da şu an her zamankinden daha cok bu desteğe ve sevgiye ihtiyac duyuyorlar. Bizden de bu şekilde isteklerini dile getirdiler" şeklinde konuştu.
"BİZİ AYRIŞTIRMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYELİM"
Gorevi gereği hocalarla toplantı yaptığını dile getiren Belozoğlu, "Bunun yansımalarını herkes gorecek, inşallah olumlu olarak sahaya yansıyacak. ve inanıyorum ki taraftarımızın, camiamızın arkamızda durduğunu hisseden bu takım cok onemli bir surece girecek cunku onumuzde kabul etmemiz gerekiyor ki 84 puanlık bir surec var. Sezon başında oluşturulan bu havayı biz oluşturmadık. Sezon başında sanki 20-21 değil de 1 tane takım varmış havasını oluşturmaya calışanlar şu anda başka bir ortam oluşturmaya calışıyorlar. O yuzden camiamızdan, Fenerbahce'ye tertemiz duygularla bağlanmış herkesten ricam bu ortamı biz oluşturmadık, şu an oluşturulan bu ortamı da yine biz oluşturmuyoruz. Bu suni gundem oluşturanlar şu an yine aynı gundemi oluşturmak istiyorlar. Yani yine olmayan bir gundemi oluşturmaya calışıyorlar. Panik havası varmış gibi bir gundem oluşturmaya calışıyorlar. Ben bunu biraz once cevapladım diye duşunuyorum. O yuzden soyleyebileceklerim şunlar: Fenerbahce camiası cok buyuk bir camiadır. En buyuk gucu de taraftarıdır. Bu camianın dinamiklerini cok iyi bilen birisi olarak ben soyluyorum ki her turlu sıkıntının icinde Fenerbahce ayağa kalktıysa bu taraftarının vermiş olduğu destekle olmuştur. Bizi ayrıştırmak isteyenlere bu fırsatı vermeyelim. Neden vermeyelim? Zaten bir tane Fenerbahcemiz var. Sabah uyandığımızda eğer ki bir mağlubiyet sonrası uzuntu varsa inanın en cok bunu biz yaşıyoruz. Kazandığımızda da yine en cok biz seviniyoruz, cunku biz sevinmemizin yanında milyonları da sevindirmiş olarak sabahları uyanıyoruz" dedi.
"HOCAMIZA VE TAKIMIMIZA GUVENİYORUZ"
En ufacık bir mağlubiyette kaos ortamı oluşturup, kendilerini bu şekilde yıpratmaya calışacaklarını ifade eden Emre Belozoğlu, "Biz, skorlardan memnun olduğumuz sureler icinde de iyi oynadığımız oyunlar olduğu kadar kotu oynadığımız oyunlar olduğunu dile getirdik. ve bu teşhisi, bu tespiti yaptık. O yuzden hocamıza guveniyoruz ve takımımıza, mevcut kadromuza başta Başkanımız olmak uzere biz gercekten guveniyoruz. Yolumuza emin adımlarla devam edeceğimize ben inanıyorum. Onumuzde zorlu bir hafta var. Once kupa macı, ardından da Gaziantep macımız var. Artık 3-4 gunde bir maclar oynanacak. En cok ihtiyacımızın olduğu sureclere giriyoruz. Bu oluşturulan havayı, gecmişte de oluşturmuş olan kişiler zaten bu sıkı periyotu bekliyorlardı. O yuzden biz buradan Allah'ın izniyle inşallah dimdik cıkacağız. Ama burada da bizim en buyuk destekcimiz taraftarımız ve camiamız olacak diye inanıyorum" ifadelerini kullandı.
"FENERBAHCE ONUNDEKİ 84 PUANIN HEPSİNE TALİPTİR"
Herkesin cok basit bir şekilde futbolu yorumlayabildiğini anlatan sarı-lacivertli ekibin sportif direktoru, "Herkes cok rahat bir şekilde futbolu konuşabiliyor. Cok cabuk bilgilere ulaşıldığından herkesin bir fikri var. Turkiye'deki şampiyon olmuş takımların puan ortalamasına bakılırsa ve şu an onumuzde 84 puan gerceği duşunulduğunde şu an mevcut puanımızın neye tekabul ettiğini cok net bir şekilde ortaya koyabilirler. Benim buradan Fenerbahcelilerden ricam- mevcut puan durumunda paniğe ya da bizi sıkıntılı bir ortamdaymışız, sıkıntılı bir gundemdeymişiz gibi bir duruma itecek bir surec yok. Turkiye'de son 2 senede 70 puanın altında takımlar şampiyon oldular. Bu sene takım sayısı 21'e cıktı. Otomatikman 84 puanı olan bir takım bu 84 puanın nereden baksanız 50 ile 60 bandında bir arayı toplarsa ki şu anki mevcut ilk 3-4'te yer alan takımlardan bahsediyoruz, şampiyonluğunu ilan edecektir diye duşunuyorum. Yanılma payı mutlaka olabilir cunku futbolda dinamikler her gun değişiyor, 2+2=4 etmiyor ama herkesin istatistiğe duşkun olduğunu kabul edersek onları da mutlu edecek cevaplar olacağını duşunduğumden ben kendi adıma Fenerbahce'nin onunde 84 puanın hepsine teker teker talip olduğu bir surec olduğunu duşunuyorum. Takımımıza guveniyorum, takımımıza da guvenen, samimi bir şekilde ve samimi duygularla bağlanmış taraftarımız olduğunu da biliyorum. O anlamda bizi daha cok şey bekliyor. Kaybedeceğimiz zamanlar yine olacak ama inansınlar kazanacağımız cok daha maclar olacak" diye konuştu.
"FENERBAHCE MUTLUYSA MUTLUYUM, DEĞİLSE DEĞİLİM"
2010-11 sezonunun ilk devresi bittiğinde yine Yeni Malatya macını kaybedip ikinci yarıya oyle başladıklarını soyleyen Belozoğlu, "9 puan onumuzde Trabzonspor vardı, sezonu şampiyon bitirdik. Gecmişte başarılı olmuş kadrolara yakın bir kadro var şu an. Ben burada umut aşılayan, umut vaad eden veya camiaya moral motivasyon sağlamaya calışan biri değilim. Ben onların icinden biriyim. Fenerbahce mutluysa mutluyum, Fenerbahce mutlu değilse ben de mutlu değilim. O yuzden birbirimize cok ihtiyacımız olduğu, her hafta artarak devam edecek sureclerimiz olacak. Camiamızın şu anda icinden gecmiş olduğu durum gayet nettir. Lig fiksturune, puan durumuna baktığınızda Fenerbahce adına sıkıntılı bir şey yoktur. Uzgun olduğumuz hep beraber mutlaka noktalar olacaktır. Bizi Fenerbahce'nin ic sahada ust uste 3 mağlubiyeti uzmuştur. Bunun bilinmesini istiyorum" dedi.
İc saha-dış saha performansıyla ilgili soru uzerine ise Emre Belozoğlu şoyle konuştu:
"Biz hocamızla değerlendirme yaptık. Sadece son haftaya ozel değil, hemen hemen her hafta yaptık. Biz bu değerlendirmelerimizi yapıyoruz, raporlarımızı hazırlıyoruz. Bizden yonetimimiz bir şey beklediği zaman onların onune getirmek adına boyle bir sistematik calışmamız var. Hocamızın da zaten isteği bu şekilde. Fakat Fenerbahce, ic sahadaki o yenilmezlik serilerinin olduğu donemlerde en buyuk gucu tribundeki taraftarlarından almıştır. Şu an oluşan pandemi surecinden dolayı ben ic saha-dış saha kavramının birazcık ortadan kalktığını duşunuyorum. Kendi fikrim. Bu mağlubiyetlerimizin acıklaması mıdır? Ona da katılmıyorum. Ne olursa olsun Fenerbahce icerde dışarda ligde oynadığı her macın favorisidir. Biz bu 3 mağlubiyetin bize getirdiklerini - kaybederken de kazanmak var hayatta, kaybederken bir şeyleri gormek adına cok buyuk fırsattır- biz bunları değerlendirebilecek miyizi bence iyi calıştık. Ciddi anlamda oyuncular, hocalarımız, bizler bu toplantıları yaptık. Bundan sonra bu kayıpların en aza inmesi adına, cunku yine kayıplar olacaktır. Bu futbolun gerceğidir. Bunları ortadan kaldırmak adına cok verimli goruşmelerimizin olduğunu soyleyebilirim. Ama bizim ic sahadaki galibiyet serimizin devam etmesinde en buyuk destek taraftarımızdı."
"FENERBAHCE, SEZON BAŞINDAN BERİ OLUŞTURULAN ALGILARIN İCİNDE OLMADI"
Başka takımların kotu performanslarında ortaya cıkmayan kamuoyu yoğunluğunun Fenerbahce'ye karşı cıkmasıyla ilgili değerlendirme yapan Emre Belozoğlu, "Benim yine gecmişten soylemlerime bakarsalar, Fenerbahce'nin buyukluğu cok başka bir buyukluk, bazen şampiyonluk yetmiyor, bunu soylemiştim. Fenerbahce sezon başından beri oluşturulan ortamın, algının icinde olmadı. Başkanımız, yoneticilerimiz, sportif direktor, yardımcım, hocalarımız olmadık. Bu ortamı oluşturan kişiler, bunun bir planını kendilerince yaptılar, şu an hala devam ettiklerini zannetsinler, biz buna karşı koyacağız, karşılığını vereceğiz bunların, oncelikle sahada tabii ki vereceğiz. Turkiye'de şu an lig sıralamasına baktığınızda bizim arkamızda olan bircok takım, hala şampiyonluk şarkıları, hala takımından, hocasından, camiasından memnun taraftar kitleleriyle, boyle bir algı oluşturmaya calışırken, biz aynı puanlarda olmamıza rağmen ligden bu kadar uzaklaşmış bir portre cizilmiş olmasından rahatsız olduğumuzu dile getirmek icin bu programı yaptık" şeklinde konuştu.
"TARAFTARIMIZIN SABIRSIZLIĞINI ANLIYORUM"
Sabırsızlığı Fenerbahce'nin buyukluğune bağladığını soyleyen Belozoğlu, "Fenerbahce'nin uzun suredir gelmeyen şampiyonluğu var. 2010-11 sezonundan sonra camiamızın yaşadığı cok zorlu surecler var. Taraftarımızın da sabırsızlığını anlıyorum. Onların beklentilerini de cok iyi anlıyorum. Ama bizden bekleneni vermek adına mucadele eden ve onların ne istediğini bilen bir yapı oluşturduğumuzu da cok iyi biliyorum. O yuzden musterif olsunlar, bu yapılan oyunların hepsini inşallah biz bozacağız. Tabii ki saha icinde bozacağız. Saha icinde gostermemiz gerekenler var. Saha icinde ben inanıyorum ivedilikle bunun karşılığını veren bir takım, daha sonra da bizim yapacağımız gundeme dair acıklamalarla sureci doğru yoneteceğimize inanıyorum. Bizim gorevimiz bu. Biz zaten işler iyi gittiğinde devreye girmek icin burada olmadık, bazen işler kotu gittiğinde devreye girmek icin buradayız. Bundan kimsenin şuphesi olmasın" ifadelerini kullandı.
"COK İYİ BİR TAKIMIMIZ VE HOCAMIZ VAR"
Herkesin birlik ve beraberlik icinde olması gerektiğini ifade eden Emre Belozoğlu, "Bu takım iyi bir takım. Futbolcuların hepsi camianın, taraftarın onlardan ne istediğini biliyor. Ancak aynı zamanda da bu desteği bekliyor. Kotu gunde bu desteği bekliyor. Ben camiamızın bu anlamda kotu gunlerde bircok desteği gostermiş bir taraftarı olduğunu biliyorum. Benim de kotu oynadığım zamanlarda en buyuk isteğim taraftarın bana destek olmasıydı. Oyuncularımız da benimle yaptıkları konuşmalarda nacizane taraftarımızın onların yanında olmasını bekliyorlar. Ben de futbolcularımıza şunu soyledim. Bundan şupheniz olmasın. En kotu gunde bile Fenerbahce taraftarı oyuncusuna, hocasına sahip cıkacaktır. Ben cok iyi bir takımımızın ve hocamızın olduğunu duşunuyorum. Tekrar bunu dile de getiriyorum. Kazanmada ve kaybetmede birliktelikler cok onemli. Kazandığın zaman zaten birlikte olmak cok kolaydır. Kaybettiğinde birlikte olmak buyuk takımlara, hele Fenerbahce gibi bu kadar sıkıntılara maruz kalmış camialara daha cok yakışıyor. Ben Fenerbahce'yi gercekten cok seviyorum. Fenerbahce'nin her turlu sıkıntıda nasıl birleştiğine yıllarca şahit oldum. O yuzden ortada bir panik, ortada bir sıkıntı gosterilmeye calışıldığı gibi olmasa dahi soyleyebileceğim gercekten Fenerbahce takımı taraftarının bu takıma, hocasına sahip cıkmasıdır. O taraftarın buyukluğune de zaten bu yakışır" dedi.
"HİCBİR ZAMAN GURURUMUZU FENERBAHCE'NİN ONUNE KOYMADIK"
Her haftayı planlayarak, her hafta sonrası yaptıklarını planlayarak toplantılar yaptıklarını anlatan Belozoğlu, "Yaptığımız gorev icabıyla sadece Fenerbahce takımına transfer yapmak, oyuncu getirmek, bu planlamalarla uğraşmak değil; bizim bundan cok daha onemli yaptığımız işlerimiz var. Bir gun başka bir programda ne yaptığımızı, ne yapmadığımızı daha detaylı anlatırız. Sanki gorevimiz sadece Fenerbahce'ye transfer yapmakmış gibi bir algı olmasın. Biz Fenerbahce icin bircok sevgimizden vazgectik, bircok duygumuzdan vazgectik. Hicbir zaman gururumuzu Fenerbahce'nin onune koymadık. Şu an mevcut calışan futbolcularımız, hocamız, ben ve Samandıra'da kim varsa Fenerbahce bizim onceliğimiz. Fenerbahce bizim gururumuzun da onundedir. O yuzden elimizden geldiğince Fenerbahce'nin başarısı icin mucadele etmeye calışacağız. Mucadeleye devam edeceğiz. Taraftarımızın takımımıza desteğe devam etmesi en buyuk arzum ve isteğim" diye konuştu.
Takım icindeki son durum hakkındaki soruya ise Belozoğlu şoyle cevap verdi:
"Biz de hakimiz, oyuncular da hakim. Denizli macı oncesi 10-15 metrekare bir odanın icinde 25 futbolcu takım adına toplantı yapabiliyorsa, kendi adına herkes duygularını net bir şekilde ifade edebiliyorsa bu takım zaten başaracak guctedir. Bundan kimsenin şuphesi olmasın. Yeter ki bu oluşturulan suni ortamı bizim yapmadığımızı, sanki şampiyon olmuş havasını bizim yapmadığımızı ve şu an oluşturulan ortamı da bizim yapmadığımızı fark eden bir camiamız ve taraftarımız olsun. Lutfen samimi ve tertemiz duygularla Fenerbahce'ye bağlanmış herkes cumlelerimize onem versinler, değer versinler. Biz onların duygularına, sevinclerine ve uzuntulerine cok onem veriyoruz. Yapmamız gereken de bir olmak, beraber olmaktır. Hepsinden rica ediyorum."
(Ozan Buğra Koşar/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı