Fenerbahce Sportif Direktoru Emre Belozoğlu, sarı-lacivertli takımda panik havası olmadığını soyledi.
Sarı-lacivertli kulubun televizyonuna acıklamalarda bulunan Emre Belozoğlu, "Bizde panik havası yok. Fenerbahce'nin buyukluğunun olduğu yerde her zaman bir beklenti vardır ama bir panik havası varmış gibi lanse edilmesinden cok rahatsızım. Benim bulunduğum yerde, Sayın Başkanımızın bulunduğu yerde panik havası olmayacak ve sonuna kadar da boyle devam edecek." diye konuştu.
"Panik havasını gerektirecek bir sonucla karşı karşıya değiliz"
Bir panik yaşanmasına musaade etmeyeceklerini vurgulayan Belozoğlu, Yeni Malatyaspor mağlubiyeti sonrasında ceşitli toplantılar yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Panik havasını gerektirecek bir sonucla karşı karşıya değiliz. Biz, camiamızı bu anlamda ayakta tutmak adına elimizden gelen mucadeleyi sonuna kadar vermeye devam edeceğiz. Bundan hic kimsenin şuphesi olmasın. Sayın Başkanımızın onderliğinde, ben ve Erol Hoca, kurulmuş olan bu yapı icerisinde biz bu paniğe musaade etmeyeceğiz. Mağlubiyetten sonra oluşan ortamı dağıtmak adına takım arkadaşlarımızla toplantılar yaptık, oyuncular kendi aralarında toplantılar yaptı, hocamız futbolcularla toplantılar yaptı. Aynı şekilde benim de katıldığım butun paydaşlarımızın yer aldığı toplantılarımız oldu. Eksilerimizi artılarımızı değerlendirdik. Bu maca dair aramızda farklı goruşmelerimiz de oldu. Herkes cok uzgun. Butun oyuncular duygularını net bir şekilde paylaştılar. Toplantımız cok samimi şekildeydi. Yapmamız gerekenin farkında, camianın bizden beklentisinin farkında bir şekilde toplantıyı bitirdik. Ama şunu da soylememiz gerekiyor. Ben bunu gecmişte de dile getirdim; skorlar birleştirir, skorlar ayrıştırır."
Emre Belozoğlu macların seyircili oynanması halinde sarı-lacivertlilerin 3 ic saha macını da kazanacağına inandığını soyledi.
"Oyunların hepsini inşallah biz bozacağız"
Fenerbahce'nin sezonu şampiyon tamamlayacağı yonundeki atmosferi kendilerinin oluşturmadığını belirten Belozoğlu, şunları aktardı:
"Onumuzde kabul etmemiz gerekiyor ki 84 puanlık bir surec var. Sezon başında oluşturulan bu havayı biz oluşturmadık. Sezon başında sanki 20-21 değil de 1 tane takım varmış havasını oluşturmaya calışanlar şu anda başka bir ortam oluşturmaya calışıyorlar. Şu an oluşturulan bu ortamı da yine biz oluşturmuyoruz. Bu suni gundemi oluşturanlar şu an yine aynı gundemi oluşturmak istiyorlar. Yani yine olmayan bir gundemi oluşturmaya calışıyorlar. Panik havası varmış gibi bir gundem oluşturmaya calışıyorlar. Fenerbahce camiası cok buyuk bir camiadır. En buyuk gucu de taraftarıdır. Her turlu sıkıntının icinde Fenerbahce ayağa kalktıysa bu taraftarının vermiş olduğu destekle olmuştur. Bizi ayrıştırmak isteyenlere bu fırsatı vermeyelim. En ufacık bir mağlubiyette bu ortamı hazırlamak istemeye devam edecekler, bizi bu şekilde yıpratmaya calışacaklar. Biz, skorlardan memnun olduğumuz sureler icinde de iyi oynadığımız oyunlar olduğu kadar kotu oynadığımız oyunlar olduğunu dile getirdik ve bu teşhisi, bu tespiti yaptık. O yuzden hocamıza guveniyoruz ve takımımıza guveniyoruz. Yolumuza emin adımlarla devam edeceğimize inanıyorum. Turkiye'de şu an lig sıralamasına baktığınızda bizim arkamızda olan bircok takım, hala şampiyonluk şarkıları, hala takımından, hocasından, camiasından memnun taraftar kitleleriyle, boyle bir algı oluşturmaya calışırken, aynı puanlarda olmamıza rağmen ligden bu kadar uzaklaşmış bir portre cizilmiş olmasından rahatsız olduğumuzu dile getirmek icin bu programı yaptık. Taraftarımızın da sabırsızlığını anlıyorum. Onların beklentilerini de cok iyi anlıyorum. Ama bizden bekleneni vermek adına mucadele eden ve onların ne istediğini bilen bir yapı oluşturduğumuzu da cok iyi biliyorum. O yuzden musterih olsunlar, bu yapılan oyunların hepsini inşallah biz bozacağız."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mucahit Huseyin Eroğul