ANKARA'da banka şubesinde silahlı soygunu engellerken şuphelinin tabancasından cıkan kurşunlarla yaralanan emekli sağlık memuru Cengiz Sever Cetinkaya (66), hayati tehlikeyi atlattı. DHA'ya konuşan Cetinkaya, "Ben devletimin bankasını soydurmam, bileyim ki oleceğim yine de soydurmam" dedi.
Etimesgut ilcesindeki Eryaman Mahallesi'nde dun sabah banka şubesinde meydana gelen olayda, yuzunde maske bulunan M.A. adlı şupheli, elindeki tabanca ile iceriye girdi. M.A., tabancayı cıkarıp, gişe memurlarından kasadaki paraları cantaya doldurmalarını istedi. M.A., yaklaşık 30 bin TL ile bankadan cıkarken, uzerine atlayan Cengiz Sever Cetinkaya tarafından engellendi. Cıkan arbedede Cetinkaya, M.A.'nın silahından cıkan kurşunlarla yuzunden ve goğsunden yaralanırken, elindeki tabancayı da almayı başardı. M.A. daha sonra banka guvenlik gorevlileri tarafından etkisiz hale getirilip, gelen polis ekiplerine teslim edildi.

HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTIGuvenlik kamerasına da yansıyan olayda bankanın soyulmasını canı pahasına engellerken yaralanan Cetinkaya, Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Kurşun goğsunden girip, arkadan cıkan Cetinkaya, hayati tehlikeyi atlattı.'TAM CIKARKEN YAKALADIM'Ordu İl Sağlık Mudurluğu'nden emekli olan 2 cocuk babası Cetinkaya, DHA'ya konuştu. Sabah ekmek aldıktan sonra eve donuşte pasajda cay icerken, elinde silah olan birisinin banka şubesine girdiğini oğrendiğini anlatan Cetinkaya, "Once guvenlikci falan sandım. Sonra soyguna geldiğini anladığımda 'bana bir sopa verin' dedim, 'eline vurup silahı duşureceğim' dedim, sopa bulamadım. Sonra dışarıdan bankanın icine doğru baktım. Elinde silah doğrultmuş millete, parasını topluyor. Herkesi yere oturtmuş, elleri başlarının ustunde bekliyorlar. Memurlar oturmuş, ellerini kaldırmış bekliyorlar. İceride bir suru adam var, 'şunları kurtarayım' dedim. Tam giriş kapısından cıkarken yakaladım adamı, maskeyi cektim aldım suratından, sonra yumruk attım. O arada silah patladı. Birinci goğsumden girip cıktı, ikinci mermi de suratımı sıyırdı. Sonra silahı aldım hengamede elinden. Vuruldum, acımaya başladı. Yan yan oradaki oturaklara elimde silahla gittim" ifadelerini kullandı. 'BEN O BANKADAN YILLARCA MAAŞ ALDIM'Cetinkaya, kurşunun goğsunden girip arkadan cıktığını belirterek, "Orada adama dedim ki, 'kalıbına baksalar seni adam sanırlar' dedim. Ben boyle durumlara tahammul edemem, yaptığım işi Allah rızası icin yaparım. Ben devletimin bankasını soydurmam, bileyim ki oleceğim yine de soydurmam. Benim bir amacım ve kimseden bir beklentim de yok. Ben o bankadan iyi kotu yıllarca maaş aldım. Benim bankada bir gecmişim var. Biz bu vatan bu devlet icin varız. Kula boyun eğmedim, kul beşer şaşar, birisi şaşırdıysa ben onu doğrultmakla vazifeliyimdir. Benim gozum karardı mı, hic bir şeyi gormem, kurşun yiyecekmişim, umurumda olmaz. Ben haksızlığa, hırsızlığa tahammul edemeyen bir insanım" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Haluk KARAASLAN