Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Tepecik Mahallesi'nde kurulacak olan Cok Amaclı Uretim Tesisi olan Tarımsal Urun Fabrikası'nın yapım toreninin 16 Aralık Carşamba gunu duzenleneceğini duyurdu.
Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın, Efelerli kadınlara soz verdiği, kentin yoresel urunlerinin Efelerli kadın calışanların ellerinde şekilleneceği fabrika projesinin ilk adımı atılıyor. Başkan Atay'ın pozitif ayrımcılık yaparak, kadın istihdamına katkı sağlayacağı Tarımsal Urun Fabrikası'nın yapım toreni, Tepecik Mahallesi'ndeki inşaat alanında 16 Aralık Carşamba gunu saat 11.00'de gercekleşecek.

Tepecik Mahalle Muhtarı Mevlut Başak, projeyle ilgili goruşlerini dile getirerek Başkan Atay'a, hem kadın istihdamı konusunda gosterdiği hassasiyet hem de ilcedeki tarım urunlerine ve onları yetiştiren ciftcilere verdiği onem icin teşekkur etti. Cok Amaclı Uretim Tesisi'nin kurulacağı alandaki calışmaları ziyaret eden Muhtar Başak, Fen İşleri Mudurluğu calışanlarına kolaylıklar dileyerek, proje hakkında değerlendirmelerde bulundu.
"Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay, hizmet guneşiyle Efeler'in tum mahallelerini aydınlattığı gibi, Tepecik Mahallemizi de aydınlatmaktadır" diyen Tepecik Mahalle Muhtarı Mevlut Başak, şoyle konuştu: "Başkanımız bu tesis ile kadınlara bir iş sahası oluşturduğu gibi; enginar, kestane gibi ilcemizde yetişen tarım urunlerinin de değerlenmesini sağlayacak. Başkanımızın hem tarıma hem de kadınlara destek vermek amacıyla hayata gecireceği bu tesisin mahallemizde kurulacak olmasından cok mutluyuz. Hizmet sarp dağlarda bile olsa Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay vatandaşlara bu hizmeti ulaştırır. Başkanımızın hizmetlerini goruyoruz ve takdir ediyoruz. Kendisine cok teşekkur ediyor, başarılarının devamını diliyorum."
"Kadınlara verdiğim sozu tutuyorum"
Efelerli kadın calışanların, yaş incir receli, kestane şekeri, turşu ve salca uretip; enginar, pancar ve ceviz gibi tarımsal urunleri işleyeceği fabrika ile kadın istihdamına katkı sağlanırken kentin yerel urunlerine de katma değer kazandırılacağını belirten Atay, "Belediyemiz mulkiyetinde bulunan Tepecik Mahallesi'nde yaklaşık 3 bin metrekare taşınmaz uzerinde tasarlanan cok amaclı uretim tesisimizde mevsimine gore yerel urunlerimiz hazırlanarak Efeler halkına sunulacak. Efeler'imizin tarımsal urunleri hak ettiği değere kavuşacak. Temmuz ayında gercekleştirdiğimiz bir mahalle toplantımızda kadınlara, yalnızca kadınların calışacağı fabrika kuracağım konusunda soz vermiştim, 16 Aralık Carşamba gunu inşaat calışmalarının başladığı alanda projemizin yapım torenini gercekleştireceğiz ve fabrikamızda bir yıl icinde uretime başlanacak. Bir sozumu daha hayata gecirmenin mutluluğunu yaşarken; Efeler halkının yaşam kalitesini bire bir etkileyen hizmetlerimizde ana unsur olarak her zaman insanı gorduğumuzu belirtmek istiyorum. İcraatlarımız, hem halkımıza ekonomik katkı sağlıyor hem de kentimizdeki tum urunlerin işlenip değer kazandırılarak bu calışmalarla nesiller arası kopru vazifesi goruyor. Efeler halkının ihtiyacları, talepleri doğrultusunda tum imkanlarımızı halkımız icin eşitce ve adilce seferber edeceğiz. Yine refahın toplumumuzun her kesimine yayılması icin imkanlarımızı kullanmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - AYDIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı