İş adamı Erdoğan Uludağ, 1994'ten bu yana yardıma ihtiyacı olan kişilere destek sağlıyor. Yardım etmeyi, paylaşmayı hayatının odağına koyan Uludağ, Eylul 2020 tarihinde kurduğu Umudum Olur musun Derneği ile yaraları sarmaya devam ediyor.
Pandemi surecinde, uzaktan eğitimde maddi zorluklar nedeniyle tablet, telefon vb. erişimi olmayan cocuklara yardım eli uzatan Dernek şu ana kadar 750 oğrencinin tablete ulaşımını sağlayarak eğitimlerine destek oldu.
Dernek, 16 Aralık'ta yola cıkacak destek paketi ile şimdi de Manisa'daki oğrencilere ulaşacak.
1300 oğrenciye kitap desteği, 500 cocuğa mont ve bot, 500 cocuğa da oyuncak ulaştıracak destek paketi cocukların ve genclerin hem eğitimine hem de sosyal hayatına katkıda bulunacak.
Destek paketi Manisa'ya ulaşırken, Umudum Olur musun Derneği Başkanı Erdoğan Uludağ ve Sanat Kurulu Başkanı Mufit Can Sacıntı da 17 Aralık tarihinde, Celal Bayar Universitesi Tıp Fakultesi oğrencileri ile bir araya gelecek.
Uludağ ve "Mandıra Filozofu" filmiyle hafızalara kazınan oyuncu, senarist ve yonetmen Mufit Can Sacıntı oğrencilerle sohbet edip, onların taleplerini dinleyecek.
"Sadece maddi değil, yapabileceğimiz her turlu desteği vermeye calışıyoruz"
Umudum Olur musun Derneği, savunmasız, zor durumda olan her insana ve her canlıya ulaşıyor. Elliye yakın gonulluden oluşan ekibiyle 26 yıldır insanlara ulaşan Uludağ, "Biz sadece maddi destek sağlamıyoruz. Umudu olabileceğimiz her insana, hayvana kısacası canlıya ulaşmaya calışıyoruz. Orneğin, dovuşten kacan bir devenin hayatını kurtararak ona da umut olduk" dedi.
Derneğin kurucusu ve başkanı Erdoğan Uludağ, "Tavus kuşunu kesip yiyecekler, yardım et abi" diye bile yardım isteği aldıklarını, "Savunmasız, zor durumda olan her insana ve her canlıya ulaşmaya devam edeceklerini" belirtti.
Başta sosyal medya olmak uzere cok sayıda mecra uzerinden gunde 3 bine yakın yardım talebi aldıklarını dile getiren Uludağ, "Biz ihtiyacı olan her kesime ulaşmaya calışıyoruz. Ozellikle belirli bolgelerde kadınların ekonomiye kazandırılması icin canla başla calışıyoruz. Kadınlarımıza fide desteği verdik ve onların yetiştirdiği urunleri satın aldık" değerlendirmesini yaptı.
"İstismar ve intihar haberleri 3. sayfalardan cıkmalı"
Şu ana kadar 30'un uzerinden cinsel istismar davasına mudahil olan Umudum Olur musun Derneği, mağdurlara hukuki desteğin yanında uzman kişiler aracılığıyla psikolojik destek de sağlıyor. Ekiplerinde avukat, psikolog, psikiyatri uzmanı gibi cok sayıda iş alanından insanın yer aldığını soyleyen Uludağ, "Gazetelerin ucuncu sayfalarında yer alan istismar ve intihar haberlerinin sayısının azaltılması, istismar sucunu işleyenlerin en ağır cezaları almaları icin elimizden geleni yapmaya calışıyoruz" ifadelerini kullandı.
"İstanbul'da denizi gormeyen yuzlerce cocuk var"
Onumuzdeki donemlerde yapacakları yardım kampanyalarına da değinen Uludağ, İstanbul'da yaşayan ancak bu zamana kadar denizi gormemiş olan 1 milyona yakın cocuğa İstanbul'u gezdireceklerini soyledi.
Turkiye'de 18 milyon cocuk işcinin olduğunu belirten Uludağ, "Bu cocuklar arasında okula hic gidemeyenler kadar sabah okuluna gidip akşam calışmak zorunda olanlar da yer alıyor. Biz ulkemizdeki tum cocukların eğitimlerine yaşıtları gibi devam etmesini arzuluyoruz" dedi.
Pandemide hijyen, gıda ve komur yardımı korona virus pandemisi nedeniyle ekonomik zorluklar yaşayan kişilere gıda, maske, temizlik malzemesi ve yakacak desteğinde bulunan Dernek, yedi bolgede temsilcilik acarak yardıma ihtiyacı olanların taleplerine daha kolay ulaşmayı hedefliyor. - ANKARA