Kocaeli Buyukşehir Belediyesi tarafından kursiyerlerin urunlerini pazarlamalarına kolaylık sağlamak amacıyla www.komeksepeti.com kuruldu.
Kocaeli Buyukşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nda (KO-MEK) aldıkları eğitim ile evlerinde urettikleri urunleri satmak icin uygun bir platform arayan kursiyerlere sunulan komeksepeti ile alıcı ve satıcıya guvenli alışveriş imkanı sağlanması, geniş kitlelere erişim, e-ticaret ve urun pazarlama konularında teknik destek verilmesiyle kursiyerlerin daha fazla uretime katılmaları ve aile ekonomilerine katkıda bulunmaları amaclanıyor.
Kocaeli Kongre Merkezinde duzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Kocaeli Buyukşehir Belediye Başkanı Tahir Buyukakın, cok onemli bir projeyi hayata gecirdiklerini belirterek, projenin hazırlık aşamasıyla ilgili bilgi verdi.
-"2 bin 154 urun de sisteme yuklendi"
KO-MEK'in 16 yılda 668 bin kursiyere hizmet verdiğini anlatan Buyukakın, şunları soyledi:
"KO-MEK, halk universitesi olmuş. 39 meslek alanında 350 farklı branşta eğitim veriyoruz ve daha da onemlisi bu kursiyerlerin yuzde 80'i kadınlarımız. Kadınlarımız adeta burada boş zamanlarını doldurma anlamında bir rehabilitasyona erişmiş oluyorlar. Bir anlamda da sosyal destek projesi olarak goruyoruz KOMEK'i. Ama artık halk universitesi olan KOMEK'in el emeğini, goz nurunu, alın terini ekonomiye dondurmesi lazım. Şu ana kadar 632 kursiyerimiz başvurdu, 2 bin 154 urun de sisteme yuklendi. Bu guvenli bir ortam sağlayacak hem ureticimize, hem tuketicimize. Yeni donemde belediyeler emeği, ureticiyi, kadının ekonomik yaşama katılımını destekleyecek calışmalar yapacaksa, ureticiden tuketiciye kadar uzanan bir tasarım olması lazım."
-"Ben bunun ev ekonomisine ciddi katkı sağlayacağına yurekten inanıyorum"
Bu projenin kursiyerlere ekonomik acıdan buyuk katkı sağlayacağını vurgulayan Buyukakın, "Buradaki en buyuk karımız da ozellikle hanım kardeşlerimizin el emeğinin, alın terinin, goz nurunun ev ekonomisine donuşmesi olacak. Burada ciddi emekler verirlerse, buranın tanıtım imkanları, reklam olanakları ve kargo olanakları sayesinde cok buyuk bir ekonomiye ulaşmak mumkun. Tum detayları duşunulmuş bir proje, hayal değil, boş laf değil gercekten ciddi emek harcanmış bir proje. Ben bunun ev ekonomisine ciddi katkı sağlayacağına yurekten inanıyorum " ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Şengul Azbay