Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Anadolu Ajansının (AA) duzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.
Kıran, AA foto muhabirlerinin yıl boyunca cektiği fotoğraflar hakkında bilgi alarak beğendiği kareleri oyladı.
Yaşam kategorisinde Muhammed Said'in "Mumammed bebeğin mutluluğu" başlıklı fotoğrafına oy veren Kıran, doğuştan kol ve bacakları olmayan Muhammed bebeğin, Turkiye'nin imkanlarıyla protez bacaklarına kavuştuğunu anımsattı.
Kıran, Muhammed bebeğin yaşam hikayesinin, sevginin olduğu yerde butun engellerin rahatlıkla aşılabildiğini gosterdiğini belirterek, "Muhammed bebek, ulkemizden ayrılırken kendi ulkesine ayaklarını basabildi. Bu cok onemli bir mesajdı. Turkiye'nin insani ve girişimci anlayışının somut da bir orneği oldu." dedi.
"Formula 1'le butun dunyanın İstanbul'un guzelliğini temaşa etme imkanı oldu"
Spor kategorisinde Salih Zeki Fazlıoğlu'nun "Hamilton'un zaferi" başlıklı fotoğrafına oy veren Kıran, Turkiye'nin bu yıl dunyanın en onemli ve goz alıcı spor organizasyonlarından Formula 1'e ev sahipliği yaptığını ifade ederek, bu organizasyonun, Formula 1'in de tarihine gectiği değerlendirmesinde bulundu.
Kıran, "Butun dunyanın İstanbul'un guzelliğini temaşa etme imkanı da oldu. Ozellikle hazırlanan reklam filmi, Turkiye'nin tanıtımına da cok buyuk katkılar sağladı ve sağlamaya devam edecek." diye konuştu.
Yarışı kazanan Lewis Hamilton'ı da tebrik eden Kıran, "Hamilton'un bu zaferini de gonul selamıyla kutlaması, yine ulkemizin geleneklerine uygun bir şekilde o sevinci yaşaması ayrıca anlamlıydı. Bu nedenle, ozellikle bu fotoğrafı tercih etmek istedim." ifadesini kullandı.
"Ayda bebeğin kurtuluşu tum Turkiye'yi sevince boğdu"
Kıran, haber kategorisinde ise Mehmet Emin Menguarslan'ın "Mucize'nin adı Ayda" başlıklı fotoğrafına oy vererek, herkesin yureğini burkan İzmir depreminden 91 saat sonra hayata tutunarak mucizeye imza atan Ayda (Gezgin) bebeğin, kurtuluşuyla tum Turkiye'yi sevince boğduğunu dile getirdi.
O duygu dolu anların hicbir zaman unutulmayacağını soyleyen Kıran, "O anı da resmeden bu fotoğrafı ozellikle tercih etmek istedim. Fotoğrafı ceken kardeşimizi de tebrik ediyorum. Ayda kardeşimize de sağlıklı, uzun omurler diliyorum." ifadelerini kullandı.
AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması
Geleneksel "Yılın Fotoğrafları" yarışmasında, bu yıl haber kategorisinde 31, yaşam kategorisinde 30 ve spor kategorisinde 15 kare fotoğraf yer alıyor.
AA fotoğraf editorlerince belirlenen karelerin yer aldığı seckide, dunya medyasının onemli yayın organlarında sıkca kullanılan siyaset, spor, yaşam gibi ceşitli konularla sıcak gelişmelere ilişkin fotoğraflar bulunuyor.
Gecen yıl 279 bin kişinin katıldığı oylama, "aa.com.tr/yilinfotograflari" ve "aa.com.tr/photooftheyear" internet adreslerinden 31 Aralık'a kadar devam edecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zuhal Demirci