Adana'da, FETO/PDY soruşturması kapsamında orgutun sozde "mulkiye yapılanması sorumlusu" olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığa "silahlı teror orgutune uyelik" sucundan 10 yıl hapis cezası verildi.
Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık H.D. cezaevinden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanık avukatı ise duruşmada hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mutalaasında, sanığın kapatılan Zaman Gazetesinin eski genel yayın yonetmenleri Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın tutuklanmalarını protesto etmek ve lehlerine algı oluşturmak amacıyla Giresun'da duzenlenen eylemlere "imam kıyafeti" giyerek katıldığını, ByLock kullandığını ve sozde "mulkiye yapılanması sorumlusu" olarak faaliyet yuruttuğunu belirterek, H.D'nin "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan cezalandırılmasını istedi.
Sanık H.D, savunmasında, FETO'nun şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını ve orgut uyesi olmadığını ileri surdu.
Orgutsel bir konumunun bulunmadığını iddia eden H.D, "Mutalaayı kabul etmiyorum. Orgutsel eylemlere katılmadım. FETO'nun mulkiye yapılanmasıyla bir ilgim yoktur. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti, "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan 10 yıl hapis cezasına carptırdığı sanığın mevcut halinin devamını kararlaştırdı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdulkerim S. B. Topaloğlu