Eskişehir'de 6 yıl once doğum gununde 2 cocuğunun annesi eşini olduren koca ağırlaştırılmış muebbet hapis cezasına carptırıldı.
Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen karar duruşmasına sanık Halil Kara SEGBİS aracılığıyla katıldı. Tarafların avukatları ve maktul Huriye Kara'nın yakınları duruşma salonunda hazır bulundu.
"Kaza ile oldu ben katil değilim"
Duruşmada maktul Huriye Kara'nın avukatları, suclamaları tekrar ederek sanığın "kasten insan oldurmek" sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası almasını talep etti. Sanık Halil Kara, eşinin kendisini aldattığını one surerek, M.U. isimli şahsı oldurmek icin eşinin calıştığı yere gittiğini soyledi. Karardan once son savunmasını yapan sanık Halil Kara, eşini isteyerek oldurmediğini belirterek, "Olay gorunduğu gibi değil. Burada olmaktan pişmanım, ben katil değilim, eşim tufeğe asıldığı icin ateş aldı ve kazayla vurdum. M.U.'yu arıyordum, onu vuracaktım eşim vuruldu. Eşimin icerisinde bulunduğu odanın kapısı kilitliydi. Kapıyı acamadım ve ateş ettim. Kapının ortasında acılan delikten tufeği soktum ve eşim de silahın namlusuna asıldı. Silah ateş aldı ve eşim vuruldu. Olaydan sonra bilincim yerinde değildi" ifadelerini kullandı.
Ağırlaştırılmış muebbet hapis cezasına carptırıldı
Karar davasında sanık Halil Kara'nın avukatı, 5 yılı aşkın suredir tutuklu bulunan ve akli dengesinin yerinde olmadığını one surduğu Kara'nın tahliyesini istedi. Tanık ifadelerini ve sanığın son savunmasını gozden geciren mahkeme heyeti, "eşi kasten oldurme" sucundan sanık Halil Kara'ya ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası verdi.
İş yerini tufekle basıp eşini oldurmuştu
Cinayet, İstiklal Mahallesi İki Eylul Caddesi'ndeki Kızılay İş Merkezi'nde meydana geldi. Halil Kara (40) eşi Huriye Kara'nın (51 temizlikci olarak calıştığı iş yerinde, yanında getirdiği pompalı tufekle basarak eşine ateş etti. Huriye Kara olay yerinde hayatını kaybederken, Halil Kara polis ekipleri tarafından yakalandı. - ESKİŞEHİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı