DİYARBAKIR'da kozmetik alanında faaliyet gosteren iş insanı Mehmet Cansız, doğduğu mahalleye yaptıracağı 16 derslikli okul icin Vali Munir Karaloğlu ile protokol imzaladı.
Diyarbakır'da kozmetik sektorunde faaliyet gosteren iş insanı Mehmet Cansız, gectiğimiz gunlerde kentsel donuşume giren alanda Vali Munir Karaloğlu ile yaptığı goruşmede doğup buyuduğu Kaynartepe Mahallesi'ne okul yapma sozu verdi. Valilikte bir araya gelen Cansız ve Vali Karaloğlu, 16 derslikli bir ortaokulun yapımı icin protokol imzaladı. İş insanı Mehmet Cansız, isminin yapılacak olan ortaokula verilmesinden memnuniyet duyduğunu ama isminin on planda olmasını istemediğini belirterek, "Yine de okulda ismimin olması cocuklarıma bırakacağım en guzel miras" dedi.
'YAPILACAK 15 OKUL, HAYIRSEVER BEKLİYOR'Vali Karaloğlu da, okulun isminin Mehmet Cansız Ortaokulu olacağını belirterek, şunları kaydetti: "İki hafta once kentsel donuşum yaptığımız Kaynartepe Mahallesi'nin yenileyeceğimiz bolumunde cami ve kutuphane yapmak konusunda konuşmuştuk. Kentsel donuşum alanında nasılsa bir cami yapılacak onu TOKİ değil de hayırsever olarak siz yaparsanız demiştik ama sağ olsun bir surpriz yaptılar. Daha sonra inşallah cami ve kutuphane yapmayla ilgili de bir protokol imzalayacağız. Cok teşekkur ediyorum. Zaten hayırsever bir iş insanı. Eşi ve kendi adına kurduğu vakıfla şehirdeki ihtiyac sahiplerine ve yetim yavrulara yardım etme konusunda gayretleri olan bir iş insanı. Sayılarının artmalarını temenni ediyorum. Eğitim, en onemli meselemizdir. Bu konuda devletle milletin el ele vermesi ve bu problemi ortak cozme noktasında irade koymasının cok değerli olduğunu biliyoruz. Diyarbakır'da da inşallah bundan sonra hayırsever iş insanlarımızla bu tip protokolleri yapmayı arzu ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nca Turkiye genelinde butun okullarımızı gozden gecirildi. Depremsellik konusunda bir araştırma yaptırıldı. İllerdeki okulları yıkarak yeniden yapma konusunda proje yurutuluyor. Diyarbakır'da da 15 okulu yıkıp yeniden yapmak durumundayız. Bu konuda 15 okul, hayırsever bekliyor."