Bursa'da 2011 yılında, boşanmak isteyen eşini bıcakla oldurduğu ve ardından 9 yıl firar ettiği ileri surulen sanığın yargılanmasına devam edildi.
Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Adem T. ve avukatı, Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili avukat ise salonda hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen olen Dilek T'nin oğlu Melik T, sanığın oz babası olduğunu belirterek, "Olay sırasında 5 yaşındaydım ve 5. kattaydım. Adem T. bu işi bence tek başına yapmadı, kardeşleri onu yıllardır sakladılar. Yaşım kucuk olduğu icin o gun beni aşağı indirmediler ama duyumlarım ve olay yerindeki izlerden dolayı sanığın bu işi tek başına yapmadığını duşunuyorum." dedi.
Dilek T'nin annesi Besriye T. de sanığın işsiz olması nedeniyle kızının boşanmak istediğini aktardı.
Kızı ve ailesinin, kendisinin verdiği dairede yaşadığını anlatan Besriye T, şu ifadeleri kullandı:
"Kızım calışıyordu, ona harclık veriyordu. Kızım dayanamadı, boşanma kararı aldı, Bunu duyan kardeşi beni arayıp 'Boşanma olursa coluk cocuk kim varsa oldururuz' dedi. Adem'i akşam olunca bize caya cağırdık, Dilek de bizdeydi. Adem, ailesinin araba tuttuğunu ve topluca geleceklerini soyledi o gun. Kızım aşağı indi, cocukların kimliklerini almaya. Adem de arkasından indi, 'O bulamaz' dedi. Sonra ben aşağı indim. Kapılar acıktı, seslendim. Kimse ses vermedi. İceri bakınca cocuğumu kanlar icinde gordum. Benim kızımı Adem olduremezdi, kardeşlerinin de oldurmede iş birliği olduğunu duşunuyorum."
Sanık Adem T. ise "Ben bu yaşıma kadar haram yemedim, aileme de yedirmedim. Ben yetim buyudum, nasıl evladıma boyle bir şey yaşatabilirim. Mağdurum, adalete sığınıyorum." savunmasını yaptı.
Mahkeme heyeti, Adem T'nin tutukluluğunun devamına karar vererek, sanık tarafın tanıklarının dinlenilmesi icin duruşmayı erteledi.
Bursa'nın merkez Yıldırım ilcesi Cınaronu Mahallesi'nde, 26 Ekim 2011'de Dilek T. bıcakla oldurulmuştu. Olay yerinden koşarak uzaklaşan Adem T, gecen ekim ayında duzenlenen operasyonla Muş'un Toprakkale koyunde yakalanmasının ardından tutuklanmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mustafa Yılmaz