Kazakistan'da pek cok başarılı projeye imza atan Turk firmasına Kazakistan'ın sosyo-ekonomik kalkınmasına verdiği ustun katkılardan dolayı "Devlet Onur Madalyası-Dostluk Nişanı" odulu verildi.
Kazakistan Bağımsızlık Gunu'nde duzenlenen Devlet Odulleri Toreni'ne Turk iş adamı Huseyin Arslan katıldı. Kazakistan'ın kalkınmasına katkı sağlayan iş adamı Arslan'a Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından tevdi edilen, "Devlet Onur Madalyası-Dostluk Nişanı" Kazakistan Başbakanı Askar Mamin tarafından takdim edildi.

"Turk-Kazak kardeşliği ve dostluğunun sembolu olabilecek cok daha buyuk projelere ve başarılara imza atacağımıza inanıyoruz"
YDA Group Yonetim Kurulu Başkanı Huseyin Arslan, dunyanın bircok ulkesinde cok buyuk projelere imza atan bir şirketler topluluğu olarak yurtdışı faaliyetlerindeki en onemli kilometre taşının Kazakistan'da yatırım yapmaya başladıkları 2001 yılı olduğunu belirtti. Arslan, "Nursultan Nazarbayev'in yabancı yatırımcıları teşvik etmek icin elverişli ortamları oluşturan politikaları sayesinde, 19 yıldır Kazakistan'da cok guzel projelere imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Comert Tokayev ve değerli devlet adamı Başbakan Askar Uzakpaevich Mamin'in ortak tarih ve kardeşlik bağlarımızdan aldığımız gucle her gecen yıl daha da ileri duzeye taşıdığımız Kazakistan-Turkiye ilişkilerimizin gelişmesine cok buyuk destek verdiklerini de belirtmek isterim. Bundan sonra da Ulu Kazak Bozkırında Turk-Kazak kardeşliği ve dostluğunun sembolu olabilecek cok daha buyuk projelere ve başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Turk iş adamı olarak devlet odul toreninde Kazakistan Devlet Onur Madalyası-Dostluk Nişanı'na layık gorulmemizden buyuk bir onur ve mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı