Balıkesir'de bir lokantanın onunde sergilenen ortalama 30 kilogram olan kabaklar, vatandaşlar tarafından buyuk bir ilgi goruyor.
Balıkesir'in Karesi ilcesinde bulunan bir lokantada ortalama 30 kilogram olan bu kabaklar Balıkesirli vatandaşlar tarafından buyuk bir ilgiyle karşılandı. Bu dev kabakların tohumlarını almak isteyenlerin adeta sıraya girdiğini belirten Mursel Erol, kabaklarda suni gubre kullanmadığını ifade ederek "Ozen gostererek su ile buyuttum" dedi.

Kabaklarında sadece hayvan gubresi kullandığını belirten Mursel Erol, kabakların tohumlarının babadan kalma olduğunu ve bu kabakları lokantalarına gelen muşterilerine ikram ettiklerini dile getirdi.
"Cekirdeklerini istiyorlar"
Sergiledikleri kabakları vatandaşlar kendilerinin de yetiştirmek istediğini ifade eden Erol şu şekilde sozlerini surdurdu:
"Normalde bu kabakları vatandaşlarımız kendileri de yapmak istiyorlar, onlar icin de kabağımızı kesip pişirmeye hazır hale getirip kilosunu 5 liradan veriyoruz. Bir de bu kabaklarımızın cekirdeklerini istiyorlar. Biz de bu kabaklarımızın tohumlarını kurutup kucuk poşetler halinde vatandaşlarımıza veriyoruz. Ellerinden geldiğince buyutmeye calışıyorlar ama bizim kabaklarımız kadar buyuk olmadığını soyluyorlar."
Tohumların ata yadigarı olduğunu belirten Erol, "Kabağımızın tohumu yerli tohumdur. Babam bunu bana Kepsut'un Piyade Mahallesi'nden alıp vermişti. Benim de Atkoy Mahallesi'nde 1 bucuk donum bir arazim var. Bu kabakları da orada yetiştiriyorum. Su da bol olunca kabaklarımız ceşit ceşit bu hale geliyor. Bir de severek yapıyoruz bu işi. Biz arada gidiyoruz bunları kazıyoruz, suluyoruz ilgi gosteriyoruz" dedi.
Sergiledikleri kabakların en ağırının 37 kilo 650 gram olduğunu ifade eden Erol, vatandaşların buyukluğune ve ağırlığına baktığını, kimi vatandaşların da fotoğraf cektirdiğini sozlerine ekledi.
Mursel Erol, buradaki asıl amacının ticaret yapmak olmadığını ve vatandaşların kabaklarını gormelerini, yaptığı tarımı gormelerini amacladığını ve bunu başardığını soyledi. - BALIKESİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı