Manisa Buyukşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergun'un Buyukşehir Belediyesi hizmetlerinde kullanılacak olan kilit parke taşının belediye bunyesinde uretilmesini on goren projesiyle Salihli'de hayata gecirilen Beton ve Buz Fabrikası, 2020 yılında 661 bin metrekare kilit parke taşı uretti. Aynı fabrikada ayrıca 50x10x20 ebatlarında 58 bin 450 metre bordur uretimi yapıldı.
Manisa Buyukşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergun onculuğunde yaklaşık 16 milyon liralık yatırımla Salihli ilcesinde hayata gecirilen Alt ve Ustyapı Beton, Parke, Bordur ve Buz Fabrikası, 2020 yılında da uretime ara vermeden devam etti. Gunluk 2 bin 500 metrekare uretim kapasitesi bulunan fabrika, 2020 Eylul ayında kapasite arttırımına giderek bu sayıyı gunluk 5 bine cıkarmıştı. Geride kalan surede yalnızca 2020 yılında Beton ve Buz Fabrikası'nda 661 bin metrekare kilit parke taşı uretildiği belirtildi. Aynı fabrikada ayrıca 50x10x20 ebatlarında 58 bin 450 metre bordur uretimi yapıldı. Ocak ayı baz alınıp, 10 Aralık tarihi itibariyle fabrikada kilit parke taşı ve bordurun yanı sıra 4657 adet 150'lik beton boru, 21869 adet 200'luk beton boru, 335 adet 300'luk beton boru, 200 adet 400'luk beton boru, 191 adet 500'luk beton boru, 200 adet 600'luk beton boru, 323 adet boyun bileziği, 654 adet konik ile cok sayıda ceşitli caplarda beton bilezik, 2 ve 3 taban delikli 200'luk cıkış da uretildi.
"Uretim surecek"
Manisa Buyukşehir Belediyesi olarak başta MASKİ Genel Mudurluğu olmak uzere altyapısı tamamlanan bolgelerde ust yapı calışmalarının hızla yapıldığını belirten Manisa Buyukşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergun, "Manisalının parası Manisa'da kalsın anlayışıyla hizmetlerimizi yurutuyoruz. Salihli'de hayata gecirdiğimiz Beton ve Buz Fabrikası da bu anlayışla ortaya cıktı. Kamu kaynaklarının etkin kullanılması amacıyla hayata gecirdiğimiz fabrika hem uretime hem de istihdama katkı sağlıyor. 2020 yılı icerisinde pandemi doneminden geciyor olmamıza rağmen uretime devam ettik. Ortaya cıkan uretim miktarlarını ihaleyle almış olduğumuzu duşunursek, ciddi fiyatlar ortaya cıkardı. Sonuc itibariyle bunları kendimiz urettik. Bu miktarları arttırarak, yolumuza devam edeceğiz" dedi. - MANİSA