Kocaeli'de yeni tip koronavirusu (Kovid-19) yenen Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doc. Dr. Huseyin Şaşkın, hayatında ilk kez boyle bir ağrı yaşadığını soyledi.
Şaşkın, yaklaşık bir ay once baş ve sırt ağrısı şikayetiyle Kovid-19 testi yaptırdı. Test sonucu pozitif cıkan ve kendisini evinde izole eden Şaşkın'ın ilac tedavisine başlandı.

Verilen tedaviyi harfiyen uygulayan Şaşkın, iyileştikten sonra yeniden gorevinin başına dondu.
"Normal bir ağrı kesiciyle gececek bir ağrı değildi"
Doc. Dr. Huseyin Şaşkın, AA muhabirine, koronavirusle mucadelede yoğun bir caba icinde olduklarını belirterek, bu surecte sağlık personelinin cansiperane calıştığını soyledi.
Yonetici olarak hasta, hasta yakını ve sağlık personeline moral vermek icin her gun tum hastaneyi gezdiklerini dile getiren Şaşkın, "Dikkat etmemize rağmen herhalde virus zayıf noktayı buldu ve bende şiddetli baş ağrısı ve sırt ağrısı oluştu. Test yaptırdım ve sonucum pozitif cıktı. Hemen kendimizi evde izole ettik ve karantinaya aldık. Farklı bir surecti. Cok ciddi baş ağrısı ve tarif edemeyeceğim şekilde sırt ağrısı vardı. Ağrı kesici icmeme rağmen 3 gun sırtımı hicbir yere yaslayamadım, yatmak istemedim. Şukurler olsun akciğerlerde sorun yoktu ancak ağrılardan dolayı cok ızdırabım vardı." diye konuştu.
Şaşkın, hastalık nedeniyle farklı ve tarifi zor ağrılar cektiğini anlatarak, "Normal bir ağrı kesiciyle gececek bir ağrı değildi. Bu işin psikolojisi de farklı. Pozitif olduğunuzu oğrendiğinizde 'Bundan sonrası nasıl seyredecek? Acaba akciğerlerime inecek mi? Oksijene ihtiyacım olacak mı?' şeklinde bir tedirginlik yaşıyorsunuz. Ozellikle sırt ağrılarını sopayla dovulmuş gibi hissediyorsunuz. Baş ağrısında da başınızın icin farklı bir şeyle oyuluyormuş gibi hissediyorsunuz. Hayatımda ilk kez boyle ağrı yaşadım. Aradan yaklaşık 1 ay gecmesine rağmen bazı ağrılarım devam ediyor." ifadelerini kullandı.
Tedbirlere uymanın onemine işaret eden Şaşkın, verilen tedaviyi harfiyen uyguladığını aktararak, dinlenip vucut direncini artıracak şekilde beslendiğini kaydetti.
Şaşkın, daha sonra kendisini toparladığını, rahatsızlığının gecmesi uzerine de gorevinin başına donduğunu belirterek, "Bu surec farklı bir surec. Koronavirusu ciddiye almayan insanların bir kısmı cok ağır şekilde hastalanıp hastaneye başvuruyor. Vatandaşlarımıza tavsiyem; bu işi ciddiye almak, ozellikle maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uymak lazım. Şu an en guzel koruyucu bunlar. Tedavi kısmı sağlık personelinin işi. Onemli olan hastalanmamak." şeklinde konuştu.
"İlacı kullandım ve şukurler olsun koronavirus akciğerime inmedi"
Nefes almanın ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatan geniş yayılımlı başka bir hastalık olmadığını dile getiren Şaşkın, bu tecrubeyi yaşamamak icin vatandaşlardan tedbirlere riayet etmelerini tavsiye etti.
Şaşkın, koronavirusle mucadelede kullanılan ilaclarla ilgili sosyal medyada bazı soylemlerin yer aldığına dikkati cekerek, şunları soyledi:
"Her ilacın yan etkisi vardır. Faydasına baktığınız zaman, bu ilaca erken donemde başlanırsa akciğere inmeden bu virusun yok olduğu, virusun coğalmasının engellendiği ve tedavi edici etkisi olduğunu calışmalar gosteriyor. Ben de bu ilacı kullandım. Yan etkisi olmuştur ama şukurler olsun koronavirus akciğerime inmedi ve 7-10 gun sonra da negatif oldum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Kadir Yıldız