Devrek Belediye Başkanı Cetin Bozkurt, Devrek şehir merkezinde ikamet edip resmi ikameti koyde ya da başka yerlerde bulunan vatandaşları ikamet adreslerini Devrek'e almaya cağırdı.
Yılın belli bir bolumunu Devrek şehir merkezinde bir bolumunu de farklı yerlerde geciren vatandaşların ikamet adreslerini Devrek merkeze almaları cağrısında bulunan Başkan Bozkurt, "Yaptığımız araştırmalara gore Devrek merkezde 39 binin uzerinde vatandaşımız yaşamaktadır. Buna karşılık TUİK verilerine gore 27 bin nufusumuz var. Bu aradaki fark Devrek'imize ekonomik acıdan olumsuz yansıyor. Bu olumsuzluğu gidermek icin Devrek şehir merkezinde ikamet edip resmi ikameti koyde ya da başka yerlerde bulunan vatandaşları ikamet adreslerini Devrek'e almaya cağırıyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Bozkurt, belediyelerin en buyuk avantajı olan nufusun, kentlerin genel butce gelirlerinden aldıkları payı onemli olcude etkilediğini anımsatarak, "Devrek'in nufus artışıyla birlikte ekonomik olarak daha da gucleneceğiz" dedi.
Devrek'in merkez nufusunun 39 binin uzerine olması halinde genel butceden kente gelecek rakamla daha fazla hizmet etme imkanı sağlanacağını ifade eden Başkan Bozkurt şunları soyledi:
"Belediyelerin nufusları 31 Aralık tarihinde TUİK tarafından adrese dayalı nufus kayıt sistemine gore belirleniyor ve belediyeler bir yıl boyunca bu belirlenen rakam uzerinden genel butceden pay alıyor. Değişen nufus belediyelerin genel butceden aldığı miktarı da arttırıp eksiltebiliyor. Genel butceden 27 bin kişi icin pay alıyoruz ama buna karşılık 39 binin uzerinde insanımıza hizmet ediyoruz. Bu da aylık olarak genel butce payından bir milyon liradan mahrum olmamız anlamına geliyor. Devrek'te ikamet edip fiilen belediyemiz tarafından vatandaşlara sağlanan hizmetlerden yararlananların ikametlerini Devrek'e taşımalarını, alınan hizmetin surekliliği ve kalitesinin artmasını acısından onemsiyoruz. Bu konuda duyarlılık gosterilmesini bekliyoruz. Cunku artan nufus sayısı ile birlikte ilcenin gelir payının artması en buyuk temennimiz. Belediye olarak 'İkametimi taşıyorum, cunku Devrek'te yaşıyorum' sloganıyla halkımızı ikametgah adreslerini Devrek merkezine almaya cağırıyoruz. Şehrimizin daha cok buyumesini, guzelleşmesini, daha guclu bir şehir olmasını istiyoruz. Bu kapsamda ikametlerinizi 31 Aralık tarihine kadar Devrek'e taşıyarak yeni Devrek'in inşasına gelin hep birlikte katkıda bulunalım. Destek olan tum hemşerilerimize şimdiden teşekkur ediyorum" ifadelerine yer verdi - ZONGULDAK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı