Aydın, Denizli ve Muğla'nın kalkınmasına yonelik faaliyetlerini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda yuruten Guney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), ozel sektore yonelik Yonetim Danışmanlığı Teknik Destek Programını ilan etti.
Yonetim Danışmanlığı Teknik Destek Programına tekstil, makine, gıda ve icecek imalatı ile turizm sektorlerinde faaliyet gosteren firmalar başvuru yapabilecek.

Ajansın, 2020-2023 yıllarında tum calışmalarına yon verecek "İmalat Sanayiinde Kurumsallaşma ile Dijital Donuşum" ve "Eko-Turizmde Yeni Destinasyonlar" sonuc odaklı programları kapsamında yurutulecek Yonetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı ile oncelikli sektorlerde faaliyet gosteren işletmelerin kurumsallaşma ve teknik kapasitelerinin arttırılması amaclanıyor. Firmaların program kapsamında ceşitli alanlarda alacakları danışmanlık hizmetleriyle kurumsallaşma ve teknik kapasitelerinin artırılması, dijital donuşumun hızlandırılması, turizm hizmetleri ile uretim ve pazarlama sureclerinde yenilik, kalite ve verimliliğin artırılması hedefleniyor.
Toplam 1 milyon TL butceye sahip program kapsamında firmalara alacakları danışmanlık hizmeti icin proje başına azami 60 bin TL destek sağlanabilecek.
Uygun başvuru sahibi olan işletmeler dış ticaret, e-ticaret, dijital pazarlama, online satış, kurumsal yonetim, yalın uretim, tedarik zinciri yonetimi, teknik tekstil, aile ve şirket anayasası, temiz uretim, eko tasarım, eko etiket konularını iceren cevre danışmanlığı, imalat sanayi işletmelerinde dijital donuşum, turizm işletmelerinde insan kaynakları, satış, pazarlama, gıda, hijyen ve kalite yonetimi, yatırım ve yonetim, eko-turizm tesis/otel yatırımı urun geliştirme ve prototipleme konularında bu program sayesinde danışmanlık hizmeti alabilecek.
"2020 Yılı Yonetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı" hakkında detaylı bilgi, başvuru rehberi ve eklerinin tamamı Ajansın internet sitesinden (geka.gov.tr) temin edilebilir ve Ajansın sosyal medya hesaplarından duyurular takip edilebilecek.
Proje tekliflerinin 31 Aralık 2020 Perşembe gunu saat 18.00'a kadar Kalkınma Ajansları Yonetim Sistemi-Proje ve Faaliyet Destek Yonetimi (https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr/Kays/KaysIstemci/giris.jsp) uzerinden yapılması gerekiyor. Son olarak ise sistemden taahhutname alınarak yine aynı gun 31 Aralık 2020 Perşembe gunu saat 18.00'dan once matbu olarak ajansa sunulması gerekiyor.
GEKA, sonuc odaklı programları nedir:
GEKA, 2020-2023 yıllarında "Eko-Turizmde Yeni Destinasyonlar", "Uretici Orgutlerinin Guclendirilmesi" ve "İmalat Sanayiinde Kurumsallaşma ile Dijital Donuşum" adlı sonuc odaklı programlarına yonelik 3 yıl boyunca ceşitli calışmalar yurutecektir. Soz konusu calışmalar Ajansın yuruttuğu proje destek programlarının yanı sıra planlama, tanıtım, yatırımcı ilişkileri vb. cok ceşitli faaliyetleri icermektedir.
Ajans Guney Ege Bolgesi'nde eko-turizm potansiyelinin harekete gecirilmesi, turizm faaliyetlerinin ic kesimlerde yaygınlaştırılması ve hedef ilcelerde turizm gelirlerinin artırılması hedefine hizmet edecek "Eko-Turizmde Yeni Destinasyonlar" sonuc odaklı programını tasarladı. Doğal zenginlik, aktivite ceşitliliği ve kulturel varlık potansiyeli bakımından bolgedeki diğer ilcelere gore ustun olan ilcelerin, SOP uygulama donemi sonunda eko-turizm kapsamında bolgenin cekim merkezleri olması Ajans tarafından ongorulmektedir.
GEKA'nın "Uretici Orgutlerinin Guclendirilmesi" sonuc odaklı programı kapsamında ise; uretici orgutlerinin rekabet gucunun artırılması hedeflenmektedir. Program ile kırsal alanda istihdam ve gelir duzeyinin bolgenin gelişmiş alanları seviyesine yaklaştırılması, yerelde sermayenin artırılarak tabana yayılması beklenmektedir. Ozellikle uretim odaklı kooperatiflerin ve birliklerin desteklenmesine yonelik GEKA'nın calışmaları devam etmektedir. Bu alanda ajansın verdiği desteklerle oncelikle Bolgedeki uretici orgutlerinin kurumsal kapasitelerinin gucleneceği on gorulmektedir. Bunun yanında orgutlerin işleme, paketleme, depolama sureclerinin iyileştirilmesinin yanında markalaşma ve pazarlama kapasitelerinin de artırılması hedeflenmektedir.
"İmalat Sanayiinde Kurumsallaşma ve Dijital Donuşum" sonuc odaklı programında ise; bolgede one cıkan tekstil ve giyim urunleri, makine ve techizat, gıda ve icecek urunleri imalatı vb. sektorlerde dijital donuşumun sağlanarak gelir ve karlılık duzeyinin artırılmasına katkı sağlanması hedeflenmektedir. - AYDIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı