Muş'un Bulanık ilcesinde yaşayan Yusuf Bulakcı, kendi imkanlarıyla aldığı pastaları ayağındaki engeline rağmen 15 koydeki 200 cocuğa ikram edip, mutluluklarına ortak oldu.
İlce merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Soğutlu koyunde yaşayan 24 yaşındaki Yusuf Bulakcı, bir cocuğun hic pasta yemediğini soylemesi uzerine, "Pasta yemeyen cocuk kalmasın" sloganıyla koyleri gezerek cocuklara pasta dağıtmaya karar verdi.
3 yıl once gecirdiği trafik kazası sonucu ayağında engeli olmasına rağmen koy cocuklarına pasta dağıtmaya başlayan Bulakcı, bir yılda 15 koyde 200 cocuğa ulaştı.
Kendi imkanlarıyla ilce merkezinde yaptırdığı pastaları alan Bulakcı, gittiği koyde rastgele bir evin kapısını calarak cocuklara pasta ikram ederek, onların mutluluğunu paylaşıyor.
Cocukların gonlune dokunan Bulakcı, pasta ikram ettiği cocuklarla hatıra fotoğrafı cektiriyor.
"Cocukların yuzlerindeki tebessum beni mutlu ediyor"
Yusuf Bulakcı, AA muhabirine, imkanının el verdiği olcude cocuklara ulaşmaya calışacağını belirtti.
"Cocukları mutlu etmeye ve bir tebessum olmaya calışıyorum. Cocukları mutu etmek kucukluk hayalimdi." diyen Bulakcı, "Şimdi maddi imkanlarım olduğun icin koy cocuklarını elimden geldiğince mutlu etmeye calışıyorum. 2017 yılında trafik kazası gecirdim. Ayağımda bir engelim var. Cocuklara ulaşmak icin bu bir engel değil. Engelleri aşarak cocuklara ulaşmaya calışıyorum. Cocukların mutlu olması benim icin her şeye bedel. Koy cocuklarının mutluluğu icin uğraşıyorum." ifadesini kullandı.
İlce merkezinde bir pastaneciyle anlaştığını, koye gitmeden bir gun once pasta siparişi verdiğini belirten Bulakcı, şunları kaydetti:
"Sabah pastaneye gidip pastaları aldıktan sonra kendi imkanlarımla belirlediğin koyun yolunu tutuyorum. 'Pasta yemeyen cocuk kalmasın' sloganıyla yola cıktım. İmkanlar dahilinde daha cok cocuğa ulaşmak istiyorum. Bir komşumuzun cocuğu hic pasta yemediğini soyledi. Bende ona pasta ikram ederek başladım bu işe ve 200 cocuğa ulaştım. Cocukların yuzlerindeki tebessum beni mutlu ediyor. Pasta ikram ettiğim cocuklarla hatıra fotoğrafları cektiriyorum."
Cocuklardan Muhammed Akay da "Bize pasta getirdiler. Cok teşekkur ederim. Daha once hic pasta yememiştim. Cok mutlu oldum." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İbrahim Yaldız