Eğitim amacıyla geldiği Turkiye'de 20 yıl once Erciyes Universitesi Tıp Fakultesinden mezun olan Tanzanyalı Davut Erdem, Kayseri'de gorev yaptığı hava ambulansında insanların yardımına koşuyor.
Binlerce kilometre uzaktaki Tanzanya'dan eğitim icin 1993'te Kayseri'ye gelen Erdem, 2000 yılında Erciyes Universitesi Tıp Fakultesinden mezun oldu.
Okurken tanıştığı bir hemşireyle 2000 yılında dunya evine giren ve Kayseri'de yaşamaya karar veren Erdem, ceşitli hastanelerde calıştıktan sonra bir ilan sayesinde hava ambulansında gorev yapmaya başladı.
Erdem, AA muhabirine, insanların sağlıklarına kavuşması icin zaman ve mekan fark etmeden helikopter ambulansında mucadele verdiklerini soyledi.
Turkiye'de her zaman cok iyi karşılandığını vurgulayan Erdem, şunları kaydetti:
"Aslında amacım Turkiye'den mezun olduktan sonra Tanzanya'ya geri donmek ve orada uzmanlık yapmak, daha farklı branşlarda hizmet vermekti ama kader, kısmet. Burada universitedeyken eşimle tanıştım. Evlendikten sonra ailesinin de isteğiyle Turkiye'de kaldık. Eşim icin Tanzanya farklı bir ulke olduğu icin 'burada kalırsanız daha iyi olur' tavsiyesiyle Turkiye'de kaldık. Turkiye cok guzel bir yer, iyi ki burada kaldık. Burada yaşadığım icin memnunum. Eşim Malatyalı ama o donem burada hemşire olarak gorev yapıyordu ve aynı zamanda İşletme Bolumu'nde okuyordu. Eşimle tanışıp evlendikten sonra Tanzanya'ya gitmek yerine hayatımıza Turkiye'de devam ettik. Emekli olduktan sonra Tanzanya'ya gitmeyi planlıyorum. Orada kaldığım yer deniz kenarında bir ada. Her zaman tatil yapar gibi emeklilik hayatımı orada gecirmek istiyorum."
Erdem, Kayseri'de insanların kendisine alıştığını ve hicbir zaman yabancılık cekmediğini dile getirdi.
"Bu işi cok seviyorum"
Hava ambulansında gorev yapmanın cok onemli olduğunun altını cizen Erdem, şoyle devam etti:
"Ben ozel hastanede calışırken hava ambulansında calışacak doktor arandığına dair bir ilan vardı. Once macera olsun diye muracaat ettim daha sonra mulakata cağırdılar ve ardından eğitim derken bu işe başlayınca aşık oldum. Bu işi cok seviyorum. Acil vakalara cok hızlı bir şekilde gidiyoruz. Gorduğunuz bu helikopterlerin hepsi tam teşekkullu, gerekirse acil servis gibi hizmet veriyor, yoğun bakım unitesi bile var. Sadece acil olaylarda değil, yoğun bakım hastalarının sevkinde bile kullanılıyor. Yaz kış her zaman ambulans helikopter olaylara gidiyor ve hastaları kurtarıyor."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muzahim Zahid Tuzun