Super Lig takımlarından Buyukşehir Belediye Erzurumspor Başkanı Huseyin Uneş, son haftalarda alınan başarısız sonucların ardından gorevinden istifa etti.
Teknik Direktor Mehmet Ozdilek ile yollarını ayırdıktan sonra gecen 3 haftada galibiyet yuzu gormeyen ve aldığı 3 mağlubiyetle ligin dibine demir atan mavi-beyazlılar da bu kez Başkan Huseyin Uneş gorevinden ayrılma kararı aldı.
Kulup binasında duzenlediği basın toplantısı ile BB Erzurumspor'a veda eden Başkan Uneş, toplantıda zaman zaman duygusal anlar yaşadı.
Başkan Uneş, "İki yıldır buyuk gururla, onurla surdurmuş olduğum gorevimden istifa ettim. İnşallah Buyukşehir Belediye Erzurumspor icin hayırlı olur" diye konuştu.
Transfer doneminde futbolcunun, işler kotuye gittiğinde hocanın, daha fazla kotuye gittiğinde ve kamuoyu da bunu istiyorsa başkanın değişebileceğini aktaran Uneş, "Goreve geldiğimde nasıl en iyi şekilde benden sonrakine teslim ederim hep onun gayesinde oldum. İşler faza kotuye gitmeye başlayınca ve istediğim desteği de ekonomik anlamda alamayınca acıkcası burada artık yonetim anlamında bir değişikliğin yapılmasının sağlıklı olacağını duşundum" dedi.
Erzurumspor'un kendisinde ozel bir yeri olduğunu ve bu zamana kadar yaptığı calışmaları anlatan Başkan Uneş; aldığı futbolculardan ziyade alamadığı futbolculardan dolayı kendine yonelik de ozeleştiri yaptığını kaydetti.
Uneş, "Şerefimle, namusumla arkadaşlarımla bu şehrin takımına hizmet ettim. Coluğuma, cocuğuma bırakacağım en onemli şey hizmettir. Takdir kamuoyunun. Bugun, şartların bunu getirdiğini duşunuyorum ve kulup kurulduğundan bu yana tek kongreyle en uzun sure kulup başkanlığını yapmış olabilirim. İki yıl buyuk gururla, onurla surdurmuş olduğum gorevimden istifa ettim. İnşallah Erzurumspor icin hayırlı olur" şeklinde konuştu.
Ligde zor bir surec yaşayan Buyukşehir Belediye Erzurumspor'un Super Lig'de kalıcı olacağına inandığını dile getiren Başkan Uneş, "Bu takım oyle veya boyle ligde kalacaktır. Huseyin Uneş olur ya da olmaz bu onemli değil. Bu yıl biraz zor gececek ama takımımız inanıyorum ligde kalacaktır" ifadelerini kullandı. - ERZURUM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı