Aydın'ın Karacasu ilcesinde Korona virus nedeniyle bir kişi daha hayatını kaybetti. İlcede virus nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yukseldi.
Karacasu Palamutcuk Mahallesi'nde bir kişi daha Korona virus nedeniyle hayatını kaybetti. Son vefat haberi ile birlikte ilcede Korona virusten hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yukseldi. Kış aylarının gelmesi ile birlikte yayılımını arttıran Korona virus vakalarına ilcede 6 kişi daha eklendi. Camkoy ve Cuma Mahallelerinden 1'er kişi, Yaylalı ve Cabi Mahallelerinden de 2'şer kişi olmak uzere bir gunde 6 yeni vaka ortaya cıktı. İlcede toplam vaka 392 olurken, aktif vaka sayısı 69, iyileşen hasta sayısı 313, izolasyon altındaki yakın temaslı sayısı 103 ve izolasyon altındaki ev sayısı da 78 olarak bildirildi.
"Hedef 2021 yılına yuzde 50'Nin altında aktif vaka ile girmek"
İlcedeki mucadele sonucu salgının kontrol altına alınmaya başladığını kaybeden Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, "Gorulduğu gibi, salgın henuz tehlike arz ediyorsa da el ele verip, Covid-19'a karşı mucadelede bir butun olmamızın sonucu olarak ilcemizde salgının yayılımını kontrol altına almış bulunuyoruz. İlcemizdeki aktif vaka sayımız her gecen gun azalıyor. Hedefimiz 2021 yılına 50'nin altına aktif vakayla girebilmek" dedi.
"Aktif vaka sayısı azalsa da tehdit devam ediyor"
Korona virus tehditinin devam ettiğinin unutulmaması gerektiğini ifade eden Soley, "Bugun bulunduğumuz bu noktaya gelmemizde pay sahibi olan başta sağlık ve kolluk personeline, Salgın Yonetim ve İlce Hıfzıssıhha Kurulu uyelerine, Salgın Yonetim Merkezi ve Vefa Sosyal Destek Grubu calışanlarımıza, mahalle muhtarlarımıza ile alınan karar, tedbir ve kurallara uyarak bizlere destek olan tum Karacasulu vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkur ediyorum. Ancak, unutmayalım ki tehlike henuz bitmiş değil. Yeniden salgına kapılmamak icin rehavete kapılmayalım. Lutfen filyasyon ekiplerine yardımcı olun. Başta maske, mesafe ve el hijyeni olmak uzere belirtilen kural ve tedbirlere uyalım. Birlik olup Kovid-19'u beraberce durdurduk. Yılmayıp direncimizi surdurelim. İnsanlık olarak Kovid-19'a karşı tum dunyada surdurduğumuz mucadele de gun ışığı artık goruldu. Gecmişe yeniden donebilmek icin yılmadan bu birlik ve butunluğu surdurelim" ifadelerini kullandı. - AYDIN