Bircok başarılı yapımda rol alan Ersin Korkut yeni projeleriyle hayranlarını sevindirmeye devam ediyor. Peki Ersin Korkut kimdir, nereli, kac yaşında, hangi dizilerde rol aldı? Tum bilgiler haberimizde.
[h=3]ERSİN KORKUT KİMDİR?[/h]Ersin Korkut, 8 Kasım 1977 HakkÂri doğumlu, Turk tiyatro ve sinema sanatcısı.

Ersin Korkut doğum tarihi : 8 Kasım 1977
Ersin Korkut kac yaşında : 43 yaşında
Ersin Korkut mesleği ne : Tiyatro ve sinema sanatcısı
Ersin Korkut nereli : Hakkari
Ersin Korkut burcu ne : Akrep
Kurt kokenli olan Korkut, HakkÂri'de doğmuştur. Teyzesinin oğlu olan sinemacı Yılmaz Erdoğan'ın desteğiyle oyunculuğa adımını atmıştır. İstanbul'a gelmeden once HakkÂri'de taksi şoforluğu yapmış ardından İstanbul'da bir pizzacıda bulaşıkcı olarak calışmıştır. Kendi ayakları uzerinde durmak isteyen Ersin Korkut İstanbul'da hicbir tanıdığını aramamış ancak bir gun, kuzeninin Merter'de bir pizzacıda calıştığını duyan Yılmaz Erdoğan, Ersin Korkut'u bulmuş ve Beşiktaş Kultur Merkezi'nde yanına, calışması icin cağırmıştır. 2000 yılında BKM'nin ceşitli birimlerinde gorev almaya başladı. Bana Bir Şeyhler Oluyor adlı tiyatro oyununun arka kadrosunda calışırken, oyunda kendisi icin uygun bir rol fark etti. Oyunda oynamak isteyen Ersin Korkut'a, Yılmaz Erdoğan Bu işler o kadar kolay değil dese de ben kendime guveniyorum abi diyerek rolu kaptı. Daha sonra Cem Yılmaz ile birlikte Doritos reklamlarında rol almış; canlandırdığı rollerdeki ilginc şivesi ve rol aldığı reklamdaki "Doktor bu ne?" repliği ile tanınmıştır. BKM bunyesinde hazırlanan Cok Guzel Hareketler Bunlar adlı televizyon programında yer aldı.
Korkut, Ekim 2015'te İstanbul 19. Ağır Ceza Mankemesi'nin kararınca "uyuşturucu kullanmak" sucundan 10 ay hapis cezasına carptırıldı, "orgut kurmak, yonetmek ve uye olmak" sucundan beraat etti. Mahkeme, hapis cezasının bir yıldan daha az olması nedeniyle cezayı erteledi.
Son olarak 16 Şubat 2020 tarihinde başlayan Survivor 2020 yarışmasında yer almış olup, 12 Mayıs 2020 tarihinde sakatlığı nedeniyle elendiği duyurulmuştur.
[h=3]ERSİN KORKUT'UN ROL ALDIĞI FİLMLER[/h]Bir Demet Tiyatro
Organize İşler : 2005 (Film)
Kutsal Damacana : 2007 (Film)
Neşeli Hayat : 2009 (Film)
Cok Filim Hareketler Bunlar : 2010 (Film)
Kutsal Damacana: Dracoola : 2011 (Film)
Patron Mutlu Son İstiyor : 2014 (Film)
Bana Bir Şeyler Oluyor : 2003
İcimdeki Ses : 2015 (Film) Yılmaz rolunde
Ekşi Elmalar : 2016
Kolonya Cumhuriyeti : 2017
Organize İşler 2: Sazan Sarmalı : 2019 - Ersin
Feride : 2020
[h=3]ERSİN KORKUT'UN ROL ALDIĞI DİZİLER[/h]Survivor 2020
Dostlar Mahallesi 2017 (Dizi)
Cocuklar Duymasın 2010 (Dizi)
Galip Derviş 2013-2014 (Dizi)