Ardahan'da hayvancılıkla uğraşan Fikret Aydın, evinin kat kalorifer sistemini tezekle ısıtarak yakacak maliyetinden tasarruf sağladı.
Merkeze bağlı Alagoz koyunde hayvancılıkla uğraşan Aydın, 1,5 yıl once tek katlı evini daha iyi ve daha temiz ısıtmak icin soba yerine kalorifer sistemini kurdu.

Kat kaloriferini bir sure komur ile yakmaya calışan Aydın, daha sonra yakacaktan tasarruf sağlamak icin hayvanlardan elde ederek kuruttuğu tezekleri deneme amaclı kullanmaya başladı.
Cetin kışta dahi tezekle yaktığı kaloriferden yeterli ısıyı alan Aydın, evinin onunde istiflediği tezeklerle ısınarak yakacak maliyetinden kurtuldu.
Besici Aydın, AA muhabirine, ısınma konusunda tezekten beklemediği bir verimi almanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Şu an hayvanımdan elde ettiğim tezek ile beklemediğim bir sıcaklık elde ediyorum. Benim doğal gazım da bu. Ardahan'dakiler doğal gaz ile ısınırken, ben de burada tezekten aynı sıcaklığı elde ediyorum. Tezek kullanımı son derece verimli oldu." dedi.
Aydın, koy ortamında tezeğin yakacak olarak yaygın kullanıldığını hatırlatarak, koyde kendisinin ilk kez bunu kalorifer sisteminde denediğini anlattı.
Tezek yakmaya başlamasıyla yakacak masrafının sıfıra indiğini dile getiren Aydın, şunları kaydetti:
"Param cebimde kalıyor ayrıca komurun zahmetinden de kurtuldum. Taşımak, almak ve yerleştirmek hepsi ayrı bir masraf. Şu an daha kolay ve ayrıca elimdeki tezekleri de değerlendirmiş oluyorum cunku diğer turlu komure para veriyordum, tezek ise elde kalıyordu. Şu an param cebimde kalıyor, yapılan tezekler de değerlendiriliyor."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gunay Nuh