Dijital operator Turkcell, Turkiye oyun pazarının gelişmesi ve istihdama katkı amacıyla yerli yazılımcıları destekleyecek 'Gameventure' adını taşıyan yeni bir program başlattığını duyurdu. Geleceğin oyun yazılımcılarını yetiştirmeyi hedefleyen program kapsamında eğitim ve para desteği sağlanacak. Başarılı oyunlar ise Turkcell desteğiyle piyasaya surulecek.
Turkcell, Turkiye'nin kuresel oyun pazarından daha fazla pay almasına katkı sağlamak icin bir program hayata gecirdi. 'Gameventure' adını taşıyan program kapsamında kendi oyunlarını yazmak isteyen genclere Turkcell'in Geleceği Yazanlar platformu uzerinden eğitim; kitlesel fonlama platformu Arıkovanı aracılığıyla da fon toplama desteği verilecek. Program aracılığıyla hazırlanan oyunlardan başarılı olanlar daha sonra Turkcell desteğiyle piyasaya surulecek.
MURAT ERKAN: TURKİYE, DUNYA OYUN PAZARINDA HAK ETTİĞİ YERE ULAŞACAK
Turkcell Genel Muduru Murat Erkan, ulke ekonomisine ve genc istihdamına katkıda bulunacak boylesi bir projeye imza atmaktan buyuk heyecan duyduklarını soyledi. Erkan, "Turkiye'nin Turkcell'i olarak, ulkemizin dijital donuşum ve teknolojik gelişim seruvenlerine destek oluyor, genclerimizin teknolojik yeterliliklerini geliştirecek projeleri hayata geciriyoruz. Gameventure da gunumuzun yukselen sektorlerinden oyun pazarında yalnızca tuketerek değil; ureterek de yer almak isteyen genc arkadaşlarımıza gerekli bilgi birikim ve yeterliliği kazandırmak amacıyla başlattığımız bir program. Program aracılığıyla hem genclerimizin yazılım geliştirme becerisi kazanmalarına destek oluyor hem de Turkiye oyun pazarını geliştirerek onlara yeni iş imkanları yaratmayı hedefliyoruz. Bu program sayesinde ulkemizin kuresel oyun ekonomisinden hak ettiği payı alacağına inanıyorum. Kendi oyunlarının kahramanı ve oyun sektorunun geleceği olmak isteyen tum genclerimizi Gameventure programımıza bekliyoruz" diye konuştu.
ADAYLAR SERTİFİKA ALACAK
Turkcell Akademi'nin Geleceği Yazanlar platformu uzerinden başvuruda bulunacak adayların ilk olarak platformda yer alan oyun programlama dili Unity eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını alacakları bildirildi. Eğitim fazını tamamlayan adaylar Geleceği Yazanlar tarafından programın oyun kulucka merkezi partneri 'Game Factory'ye yonlendirilecek. Burada takımlara ayrılacak adaylar, mentorlar eşliğinde kendi oyunlarını yazmaya başlayacak. Gerekli şartları sağlayan oyunlara, Turkcell'in yenilikci teknoloji projelerini destekcilerle buluşturan kitlesel fonlama platformu Arıkovanı aracılığıyla fonlama toplama desteği sağlanacak. Piyasaya cıkmaya hazır hale gelen oyunlar Turkcell desteği ile yayınlanacak ve Turkcell'e 'Oyun İş Ortağı' olarak kazandırılacak.
Gameventure'a başvurmak isteyenlerin gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr adresinden başvuru yapabileceği ifade edildi.