Maske uyarısı yapan polise saldırıp, kacmaya calıştı; o anlar kamerada
Bursa'da kendisini maske takması konusunda uyaran polis ekibine saldırarak, hakaret eden Gamze S. (25), gozaltına alındı. Koronavirus tedbirlerine uymadığı gerekcesiyle 3 bin 150 TL ceza kesilen Gamze S.'nin polise direndiği ve kacmaya calıştığı anlar ise anbean kaydedildi.

Osmangazi ilcesi Osmangazi Metro İstasyonu onunde gorev yapan İl Emniyet Mudurluğu Asayiş Şube Mudurluğu'ne bağlı Guven Timleri Buro Amirliği'nde gorevli polis memuru, bir kadının maske takmadığını gordu. Polis, koronavirus tedbirlerine uymayan kadının yanına giderek, maske takmasını soyledi. Bu uyarıya sinirlenen kadın polis memuruna hakaretler ederek, vurmaya başladı. Koronavirus kurallarını ihlal eden kadın, bağırmaya başladı. Polis ekibi, ofkeli kadını sakinleştirmeye calıştı. İsmi Gamze S. olduğu oğrenilen kadın, polisten defalarca kez kacmaya calıştı. Ancak polis Gamze S.'nin kacmasını engelledi. Polise mukavemet gosteren Gamze S., gozaltına alınmaya direnince olay yerine annesi olduğunu iddia eden kimliği belirsiz bir kişi geldi. Kimliği belirsiz kişi once polis memurlarına hakaret etti. Ofkeli kadın Gamze S.'nin polis memuruna vurduğunu oğrenince bu kez de Gamze S.'ye saldırdı. Polis ekipleri, ofkeli kadını guclukle sakinleştirdi. Polis memurlarıyla konuşan Gamze S., "Sen bana bağırdın. Ben sinir hastasıyım. İlac kullanıyorum. Ozur dilerim. Annemi kaybettim. Moralim cok bozuk. Vurduğum icin ozur dilerim" ifadelerini kullandı. O anlar ise kamera goruntulerine anbean yansıdı.
Gozaltına alınan Gamze S., Carşı Polis Merkezi Amirliği'ne goturuldu. Koronavirus tedbirlerine uymadığı gerekcesiyle 3 bin 150 TL ceza kesilen Gamze S., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ayrıca Gamze S. hakkında gorevli memura mukavemet ve hakaretten adli işlem başlatıldı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı