Ekonomist Dergisi tarafından her yıl gercekleştirilen ve iş dunyasının merakla beklediği "Anadolu'nun En Buyuk 500 Şirketi" araştırma sonucları acıklandı. Bir onceki yıla oranla yerini 15 sıra yukarı taşıyarak 139'uncu sıraya yukselen Kadooğlu Yağ, yağ ureticilerinde 1'inci olurken gıda sektorunde 40'ıncı sırada yer aldı.
Kadooğlu yağ, Ekonomist Dergisi tarafından 2019 yılı verilerinin baz alındığı "Anadolu'nun En Buyuk 500 Şirketi" arasında yer aldı. Kadooğlu Holding bunyesinde faaliyet gosteren Kadooğlu Yağ, yatırımlarını surdurerek istihdam ve ihracatını arttırmaya her gecen yıl kapasitesini arttırarak devam ediyor.
İc ve dış piyasaların aranan markası haline gelen ve her gecen gun yağ sektorundeki pazar payını arttıran Kadooğlu Yağ Sanayi'nin onumuzdeki surecte de gercekleştireceği yeni yatırımlarla ulke ekonomisine onemli katma değer oluşturacağını ifade eden Kadooğlu Holding Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Kadooğlu, "Kadooğlu Holding bunyesinde faaliyet gosteren şirketlerimizden Kadooğlu Yağ, Ekonomist Dergisi tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Anadolu'nun en buyuk 500 firması arasında yerini almıştır. Markalarımızın gelişmesi ve ulke ekonomisine katma değer oluşturması icin yatırımlarımız devam edecektir. Yurt ici ve yurt dışı pazarlardaki payımız her gecen gun artmakta, mevcut pazarlardaki yerimizi koruyarak yeni pazar arayışlarımız devam etmektedir. Guclu ve buyuk Turkiye ekonomisi icin her buyuk firma gibi bizlerde uzerimize duşenleri yapmaya devam ediyoruz. Firmalarımızın katma değeri yuksek urunlere yonelmesi, daha cok uretim ve ihracat gercekleştirerek istihdama katkı sağlaması icin butun calışanlarımız ve iş ortaklarımızla var gucumuzle calışıyoruz. Hedefimiz global markalar arasında yerimizi sağlamlaştırmak. Bunun icin onceliğimiz Ar-Ge ve inovasyona dayalı calışmalarımızı surdurerek ihracat gercekleştirdiğimiz ulke sayısını arttırmaktır. Her gecen yıl yatırımlarımıza paralel olarak uretim kapasitemizi arttırıyoruz, bugun gunluk 600 ton bitkisel yağ uretim kapasitesine sahibiz. İc piyasada temel hedefimiz ise, bitkisel yağ sektorunde Turkiye'nin en cok aranan markaları arasında yer alan Bizce'nin, her gecen yıl yurt icinde pazar payını artırarak ulke ekonomisine katkı sağlamasıdır" dedi.
"Kenetlenerek birlikte başaracağız"
2020 yılıyla ilgili de genel değerlendirmelerde bulunan Kadooğlu Holding Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Kadooğlu yaşanan pandemi surecinin butun dunyada olduğu gibi Turkiye'de de etkili olduğunu, insanların kurallara uyarak sorunun cozumunde en onemli parcası olabileceğini ifade ederek, "Butun dunyada olduğu gibi ulkemizde de zorlu bir surec yaşıyoruz. Covid-19 salgınının onlenmesi icin hepimizin ortak sorumluluklarını yerine getirmesi onemli. Birlikte kurallara uyarak başaracağız. Salgın elbette insanları doğrudan etkiliyor ve bu etkileşim ekonomiyi de olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ancak bizler kendi sektorlerimizde gerek ic piyasalarda gerekse dunya piyasalarındaki yerimizi koruyarak geliştiriyoruz. Butun zorluklara rağmen yatırım, uretim, istihdam ve ihracatımızı arttırmaya gayret ediyoruz. 2021 yılında inanıyorum ki bu surec son bulacak ve hayat normale donecektir. Bu sureci birlikte yaşamak icin hepimizin kurallara uyması, kenetlenmesi, sosyal yaşamlardan vaz gecmesi cok onemli" diye konuştu. - GAZİANTEP
Kaynak: İhlas Haber Ajansı