DUZCE'de mutfak masraflarından artırdığı 50 lirayla kokulu taşlardan ceşitli hediyelik eşyalar yapan Neslihan Kececi (26), KOSGEB hibe kredi desteğinden yararlanarak duğun ve nişanlarda kullanılan hediyelik eşyaların satıldığı bir iş yeri actı.
Merkeze bağlı Boğazici beldesinde oturan 2 cocuk annesi Neslihan Kececi, eşi maddi zorluk cekmeye başlayınca, mutfak masraflarından artırdığı 50 lirayla kokulu taşlar ve kalıplar alarak mini sus arabaları tasarladı. Tasarımını yaptığı susleri satmaya başlayan Kececi, para kazandıkca yeni malzemeler aldı ve yaptığı urunleri sosyal medya uzerinden sattı. Bir sure sonra KOSGEB'in eğitimlerine katılan Neslihan Kececi, iş yeri acmak icin hibe kredi desteğine başvurdu. KOSGEB başvuruyu kabul ederek Kececi'ye 100 bin lira hibe verdi. Kececi hibe krediyle lazerli yazıcı alarak 6 ay once duğun ve nişanlarda kullanılan hediyelik eşyaların satışının yapıldığı iş yerini actı.
'EŞİM, BUNLARI SATAMAZSAN HEPSİNİ COPE ATARIM DEMİŞTİ'İşe kokulu taşlarla başladığını belirten Neslihan Kececi, "En başta ben bunu yaparken eşim hic destek olmadı. 50 lira mutfak masrafımdan ayırarak, maddi imkansızlıklardan dolayı cocuğumun bez ve mama masrafını cıkarmak icin malzemeleri aldım. Eşim bunları satamazsan hepsini cope atarım demişti. Ama satarak para kazandım ve o paralarla malzemeler aldım. Sosyal medya uzerinden vergiden muafiyet belgesiyle 4 yıl boyunca satış yaptım" dedi. 'CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKUR EDERİM'KOSGEB'ten kredi kullandığını soyleyen Kececi, "KOSGEB online eğitimlerini aldım. Eğitimlerin ardından KOSGEB hibe kredisi icin başvuru yaptım. Başvurum onaylandıktan sonra makinelerimi aldım. Ben Cumhurbaşkanımıza, genclere bu fırsatı verdiği icin cok teşekkur ederim. Eşim en başta destek olmamıştı ama şu anda işletmem icin elinden geleni yapıyor. Hem eş hem anne hem de patronum. Bu şekilde yurutuyorum" diye konuştu.