MANİSA'da balık tutmaya giden arkadaşını tok tutması icin tahinli simit yapan simit ustası İdris Aslan (34), urunun beğenilmesi uzerine uretimine gecti. Turk Patent ve Marka Kurumu'na başvurarak marka tescilini alan Aslan, gunluk urettiği 2 bin 500 tahinli simit ile siparişlere yetişemiyor. Simide, Turkiye'nin farklı illerinden de talep yağıyor.
Manisa'da balık tutmaya giden arkadaşının kendisini tok tutacak bir yiyecek istemesi uzerine tahini, simitle harmanlayan simitci ustası İdris Aslan, tahinli simidi keşfetti. Urunun beğenilmesi uzerine seri uretime gecen Aslan, simidin ilgi gormesi uzerine marka tescilini almak icin Turk Patent ve Marka Kurumu'na başvurdu. 'Manisa Tahinli Simitcim' ve 'Tahinli Cubuk İdris' diye iki marka tescilini de alan Aslan, gunluk urettiği 2 bin 500 tahinli simidi yok satıyor. Şehzadeler ilcesindeki unlu mamuller işletmesinde 2,5 liradan satışa sunulan tahinli simide, Turkiye'nin farklı illerinden de talep yağıyor.

'4 YILDIR URETİYORUM'Tahinli simidi keşfinin hikayesini anlatan Aslan, "Cocukluk arkadaşım bir gun balığa gidecekti. Giderken 'tahinli bir şeyler yapar mısın' dedi. Ben yaparız dedim. 3 gun balıkta kalacakları icin bayatlamayan hamur bulmam lazımdı. Duşundum ve tahinli simidi buldum. Hamurda insan vucuduna zarar verebilecek hicbir madde yok. Arkadaşlar cok beğendiler. 'Ağabey yap tezgahta sat' diye ısrar ettiler. Biz de yapmaya başladık. Hemen hemen 4 yıl oldu. 4 yıldır bu tahinli simidi uretiyorum" diye konuştu.'TALEPLERE YETİŞEMİYORUM'Urettiği tahinli simide eylul ayında 'Manisa Tahinli Simitcim' ve 'Tahinli Cubuk İdris' ismiyle 2 marka tescili aldıklarını ifade eden Aslan, "Urettiğimiz tahinli simit beğenilip, ilgi gorunce bir de marka tescilini aldık. Simidin yanı sıra urettiğimiz cubuk şeklindeki tahinli simide de marka tescili aldık. Urunlerimizi tescilledik. Urettiğimiz tahinli simitleri Manisa'ya zor yetiştiriyorum. Denizli'ye gonderdik. Van'dan aradılar ve 700 tane gonderdik. İzmir'i zaten saymıyorum. Dışarıya cok fazla veremiyoruz. Cunku yetiştiremiyoruz. Burada tezgahta sattığımız 2 bin 500 civarı. 5 bin adette Tahinli Cubuk İdris'leri uretiyoruz. Tahinli simidi 2,5 lira, cubuklusunu ise 1 liradan satıyoruz" diye konuştu.Tahinli simidin bulunmasında fikir sahibi olan Kerim Goktepe, "Arkadaşımın simit imalathanesi var. Balığa giderken tahinli urunleri cok tuketiriz. Teknede uzun sure kaldığımızdan dolayı, dayanıklı urun yapmasını istedim. Tahinli simidi denedi. Herkesin hoşuna gidince ve ilgi gorunce satışına başladık. Ben de bufemde kucuk bir tezgah acarak satışını yaptım. Oğlen vakti işimiz bitiyor. Tahinli simit tuttu. Satışlarımız iyi. Farklı bir lezzet ve farklı bir tadı Manisa'ya kazandırdığımız icin mutluyuz. Herkesin de memnun kaldığı bir urun oldu" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ersan ERDOĞAN