Medipol Başakşehir, Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı haftasında Paris Saint Germain ile oynadığı macta, dorduncu hakemin, yardımcı antrenor Pierre Webo'ya "ırkcı soylemde bulunduğu" gerekcesiyle sahadan cekilerek soyunma odasına gitmiş ve mac yarıda kalmıştı.
Demba Ba ise, Rumen 4. hakem Sebastian Coltescu'nun karşısına gelerek, "Buradaki diğer kişilerden bahsederken 'Bu beyaz adam' demiyorsun. Peki neden bizden 'Bu siyah adam' diye bahsediyorsun?" ifadelerini kullanmıştı.
Uzun yıllar Romanya'da forma giyen Senegalli Ousmane N'Doye ise, Sebastian Coltescu'nun numarasını buldu ve arkadaşı Demba Ba ile goruşmelerini sağladı.
[h=3]"DEMBA ONU IRKCILIKLA SUCLAMADI"[/h]Romanya basınından Sport.ro ve PRO TV'nin de verdiği habere gore Ousmane N'Doye, Demba Ba ile 4. hakem Sebastian Coltescu'yu telefonda konuşturduğunu soyledi ve "Demba Ba, Sebastian Coltescu'yu ırkcılıkla suclamadı. Sadece 'siyah' kelimesinin bir statta kullanılmaması gerektiğini soyledi" ifadelerini kullandı.
[h=3]"COK İYİ ANLAŞTILAR VE MUTLU OLDUKLARINI SOYLEDİLER"[/h]N'Doye, "Demba Ba da benim gibi Senegalli. Onları goruşturdum ve cok iyi anlaştılar. Beni de aradılar ve mutlu olduklarını soylediler. İkisi de birbirinin iyi birer adam olduklarını soylediler. Aslında ortada buyuk sorun yoktu. Ben Romanya'da ırkcılık gormedim" dedi.
UEFA ise, PSG-Başakşehir macındaki ırkcılık suclamasıyla ilgili soruşturma acmış ve "Irkcılığın ve tum bicimleriyle ayrımcılığın futbolda yeri yok" ifadeleri kullanmıştı.