VAN'ın Tuşba ilcesine bağlı Tabanlı Mahallesi'ndeki ilkokulda 3 yıldır gorev yapan sınıf oğretmeni Gamze Arslan (26), uzaktan eğitim surecinde internet imkanı olmayan oğrencileri icin haftanın 5 gunu kapı kapı dolaşarak, eğitim verdi. Bu cabalarından dolayı 24 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından Kulliye'de ağırlanan Gamze oğretmen, bu kez de 18 oğrencisi icin bilgisayar temin etti ve şimdi haftanın 3 gunu oğrencilerini evlerinde ziyaret edip odevlerini ve calışmalarını takip ediyor.
Van'ın Tuşba ilcesine 30 kilometre uzaklıktaki Tabanlı Mahallesi'nde 3 yıldır gorev yapan Gamze Arslan, koronavirus nedeniyle uygulanan uzaktan eğitim surecinde oğrencilerinin evlerine temin ettiği 18 bilgisayarı kurdurdu. Ancak interneti olmayan koyde bulduğu cozum sayesinde oğrencilerin eğitim oğretim hayatı aksamadan devam etti. Oğrencileri icin koronavirus doneminde de yaptığı eğitim programı hakkında bilgi veren Arslan, "Eğitim ve oğretime ara verildiğinde bolgemizde kış şartları ağırlaştı. Sonra ne yapacağımızı duşunduk. Ankara'da Gokyuzu Sanatsal İyilik Vakfı ile iletişime gectim. Vakıftan 18 oğrencimiz icin bilgisayar talep ettim. Gelen bilgisayarları, cocukların evlerine kurduk. Ama internet imkanımız yine yoktu. Biz yine uzaktan eğitim yapamayacaktık. Bu sorunu da hazırladığım videoları oğrencilerin bilgisayarına yukleyerek cozduk" dedi. Haftanın 3 gunu ev ev dolaşarak, hazırladığı videoları oğrencilerin bilgisayarlarına yuklediğini hatırlatan Gamze oğretmen; "Bu sırada odevlerini de kontrol ediyorum. Biz herhangi bir eksiklik yaşamıyoruz. Sanki okul varmış gibi haftanın 3 gunu eğitim veriliyormuş gibi duşunuyoruz" diyor.

'GAMZE OĞRETMENİMİZİ COK SEVİYORUZ'Oğretmenlerinden memnun olduklarını kaydeden oğrenciler, "İnternet imkanımız yoktu. O zaman oğretmenimiz yaz aylarında tahtasını alıp, evimize gelerek, bize eğitim veriyordu. Şimdi de temin ettiği bilgisayarları, evimize kurup cektiği ders videolarını yukleyerek bize ulaşıyor. Biz de videoları dinleyip ona gore derslerimizi calışıyoruz. Oğretmenimizden memnunuz. Onu cok seviyoruz "diye konuştu. Oğrenci velisi Ayhan Kasap ise Gamze oğretmenin koronavirus surecinde de oğrencilere yardımcı olmaya devam ettiğini hatırlattı.OĞRETMENLER GUNU'NDE KULLİYE'YE DAVET EDİLDİOkula gidemeyen oğrencileri icin fotokopi makinesinden odevleri cıkartarak, eline aldığı yazı tahtasıyla yollara duşup eğitim veren Gamze oğretmenle ilgili haberlerin gazete ve televizyonlarda cıkması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da dikkatini cekti. Erdoğan, gectiğimiz 24 Kasım Oğretmenler gununde ulke genelinde oğrencileri icin buyuk fedakarlıklara katlanan 22 oğretmeni Cumhurbaşkanı Kulliyesi'nde ağırlayarak ceşitli hediyeler verdi.Kulliye'ye Emine Erdoğan'ın Turkiye genelinde 22 başarılı oğretmeni davet ettiğini hatırlatan Arslan, "Ben de bu oğretmenlerden biriydim. Pandemi surecinde oğrencilerin eğitimleri icin yaptığımız fedakarlıkları Sayın Emine Erdoğan dinledi, fikirlerimizi aldı. Cok sıcak bir ortamda yemek yedik ve kulliyeyi gezdik. Kendisinin imzası olan birer kalem ile eşarp hediye etti" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Behcet DALMAZ