Korona virusu 50 gunde yenen emekli oğretmen, yaşadıklarını gozyaşları icinde anlattı
"Yoğun bakımdaki 10 gun 10 yıl gibi geldi"
"Yoğun bakımda yatarken annem ve eniştemi aynı gun kaybettim"
"Bana bir şey olmaz demeyin, bu hastalığın nerden geleceği belli değil"
ERZURUM - Erzurum'da iki ay once Covid-19 testi pozitif cıkan emekli oğretmen, hastalığı 50 gunde yendi. Sağlığına kavuşan emekli oğretmen, yaşadıklarını gozyaşları icinde anlattı.
Erzurum'un Palandoken ilcesine bağlı Yıldızkent semtinde oturan emekli Tarih Oğretmeni Ahmet Aydın ve eşi Şerefnaz Aydın iki ay once rahatsızlanmaları uzerine Covid-19 testi yaptırdı. Test sonucları pozitif cıkan Aydın cifti, evde karantinaya alındı. Evdeki tedavileri sırasında şikayetleri artan Ahmet ve Şerefnaz Aydın, Erzurum Şehir Hastanesi'nde servise yatırıldı. Yoğun bakımda tedavisine devam edilen emekli oğretmen Aydın, bu surecte annesini ve kız kardeşinin kocasını aynı gun korona virusten dolayı kaybetti. Eşi Şerefnaz Aydın 1 hafta sonra, emekli oğretmen Ahmet Aydın ise 50 gun sonra tedavilerinin ardından taburcu edilerek evine gonderildi. Evde de solunum cihazına bağlı olan Aydın, tedavisinin 2 ay daha sureceğini soyledi.
"Yoğun bakım hayatımın en zor anıydı, 10 gun 10 yıl gibi geldi"
23 Ekim'de test yaptırdıklarını ve sonucun pozitif cıktığını ifade eden Aydın, "3 gun evde kaldık. Evde tedavi olduk, sağlık calışanları cok ilgilendiler. Daha sonra hastaneye gittim serviste 5 gun yattıktan sonra beni yoğun bakıma aldılar. Yoğun bakım hayatımın en zor anıydı. Makinelere dayanmak, 4 saat hızlı calışan bir makine vardı. Orda ilgilenenler oldu. Yoğun bakımda ki 10 gun bana 10 yıl gibi geldi. Daha sonra servise cıktım. 30 gunde orda tedavi oldum ve eve cıktım. Evde de iki ay devam edecek tedavi surecim. Bu hastalığa dikkat etmek gerekiyor. Karşı da ki kronik hasta olabilir ben şeker hastasıydım beni hemen yakaladı. 50 gunden fazla hastane ve yoğun bakımda kaldım. Herkesin dikkatli olmasını istiyorum" dedi.
"Hastanelere, hizmetlere nankor olmayalım"
Hastanelerin cok guzel hizmet verdiğini gozyaşları icinde anlatan Aydın, "Bu devlete teşekkur edilir. Nankor olunmaz. Tarih oğretmeni olarak bu devlete nankor olunmaz. Hastanelere, hizmetlere nankor olmayalım. Ben hasta olarak butun gorevlilere teşekkur ederim. 1,5 ay sonra normale doneceğim. Buradan tum Turkiye'ye sesleniyorum. Dikkatli olun hastalığın kimden geleceği belli olmuyor. Maskenizi, mesafenize dikkat edin, ilacları kullanın. Yoğun bakımda 10 gun 10 yıl gibiydi. Psikolojik olarak ne olacağım, nasıl olacağım bilmiyorsunuz. O makinalar devamlı calışıyor ve kolunda 3 serum var" diye konuştu.
"Anne ve eniştesini aynı gun kaybetti"
Yoğun bakımda tedavisi devam ederken anne ve eniştesinin olum haberini aldığını belirten Aydın, "Ben yoğun bakımdayken annem de yoğun bakımdaymış. 16 Kasım'da eniştemi ve annemi aynı gun kaybettik. Bana bir şey olmaz demeyin, dikkat edin" şeklinde konuştu.
Cok zor bir surec gecirdiklerini ifade eden Şerefnaz Aydın ise, "1 hafta ben hastanede yattım. Sonra 1 ay eşime refakatci oldum. Cok zor, psikolojik olarak insan cokuyor. Eşim cok hastaydı. Maske, mesafe ve hijyene dikkat etsinler. Ama nerden nasıl geldiğini de bilmiyorsun" dedi.