Korona virus onlemleri kapsamında Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesinde denetim gercekleştiren polis ekipleri yabancı uyruklu şahsa 900 TL ceza kesti. Ceza kesilen kişi "Ben unlu biriyim beni cekmeyin" dedi.
Tum dunyayı etkisi altına alan yeni tip Korona virusle (Covid-19) mucadele kapsamında İcişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgede bazı bolgelerde sigara icmek yasaklanmıştı. Bu bağlamda denetimlere hız kesmeden devam eden Beyoğlu İlce Emniyet Mudurluğu ve Beyoğlu Zabıta Mudurluğune bağlı ekipler Taksim İstiklal Caddesi uzerinde uygulama yaptı. Uygulama surerken, ekipler cadde uzerinde sigara icen bir kişiyi ceza kesmek icin yanına cağırdı. Yabancı uyruklu olduğu oğrenilen kişiye yasağa uymadığı icin 900 TL ceza kesileceği soylenince "Haberim yoktu" diyerek yanıt verdi. Ekipler işlemleri surdururken kendisini goruntuleyen basın mensubunu fark eden yabancı turist "Bu neden video cekiyor, cekmesin ulkemde unlu biriyim" dedi.
Ote yandan İstiklal caddesinde yapılan denetim sırasında ceza kesilen bazı kişilerce, goruntu alan basın mensubuna engel olmaya calışıldı. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı