Kocaeli'nin İzmit ilcesinde bir apartman dairesinde doğalgazın patlaması sonucunda 1 kişi ağır şekilde yaralandı. Patlama sonrası vatandaşlar buyuk panik yaşarken, park halindeki 9 arac zarar gordu.
Olay, Kocaeli'nin İzmit ilcesi Akpınar Mahallesi TOKİ Depremzede Konutları Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgilere gore sokak uzerinde bulunan 9 katlı apartmanın giriş katında, Soner Y. isimli vatandaşın yaşadığı evde henuz belirlenemeyen bir sebeple doğalgaz patladı. Patlama sırasında evde bulunan Soner Y. yaralanırken, patlamanın şiddeti ile evin pencere cerceveleri metrelerce uzağa fırladı. Patlama sesini duyan mahalleli ise panikle sokağa dokuldu. Patlamanın meydana geldiği evden alevlerin yukseldiğini goren vatandaşlar hemen Soner Y.'nin yardımına koştu. Vatandaşların ihbarı uzerine olay yerine cok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.
HASTANEYE KALDIRILAN VATANDAŞIN SAĞLIK DURUMU KRİTİK
Kısa sure sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk mudahalesi yapılan Soner Y. hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Soner Y.'nin hayati tehlikesinin olduğu oğrenildi. Olay yerinde jandarma, itfaiye ve doğalgaz dağıtım şirketi personelleri incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde evin kullanılmaz hale geldiği, bina cevresinde park halinde bulunan 9 aracın ise zarar gorduğu tespit edildi.
"DEPREM ZANNETTİK"
Panik yaşayan vatandaşlar ise dışarıda ekiplerin calışmalarını bitirmesini bekledi. Jandarma ekipleri vatandaşlara sosyal mesafe kurallarına uymaları ve evlerine donmeleri icin uyarılarda bulundu. Patlama sesini duyunca buyuk bir panikle dışarı cıktıklarını soyleyen Fehmi Toy isimli vatandaş, "Bir patlama sesi duyduk. Karşı binada 4. katta oturuyorum. Hemen pencereyi acıp baktım. Ev yanıyordu. Ondan sonra biz ilk kazan dairesi patladı sandık. Sonra bakınca dairenin camlarının patladığını gorduk. İndik hemen gazı kestik. İceride insan var mı diye mudahale etmeye calıştık. Yoğun duman vardı. Yoğun bir şiddetliydi. Cok korktuk. Deprem psikolojisi ile deprem zannettik. Sonra alevleri gorunce başka patlama olduğunu anladık" dedi
Olayla ilgili ekiplerin incelemeleri suruyor.
(Murat Kanber/İHA)