İZMİT'te, 9 katlı bir binanın giriş katındaki dairede doğalgaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada evde bulunan Soner Yoloğlu ağır yaralandı. Patlamanın şiddetiyle cevrede bulunan 9 aracta hasar oluşurken, patlama deprem korkusu yaşattı.
Olay 00.00 sıralarında Akpınar Mahallesi'nde bulunan 9 katlı bir binanın giriş katında meydana geldi. Soner Yoloğlu'nun oturduğu evde, doğalgaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle evden fırlayan parcalar cevreye sacıldı. Patlamayı gorenler durumu 112 Acil Sağlık, itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirdi. Bu sırada buyuk panik yaşayan site sakinleri endişe icerisinde sokağa dokuldu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, patlamada yaralanan Soner Yoloğlu'nu olay yerinde yaptığı ilk mudahalenin ardından tedavisi icin Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne goturdu. Patlama sırasında evden sacılan parcalar, site bahcesinde bulunan 9 aracta hasar oluşmasına neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

'DEPREM GİBİ HİSSETTİK'Patlama sırasında buyuk bir sarsıntı yaşadığını ifade eden Fatih Bağcı, "Ben patlama olan binanın karşısında oturuyordum, sesi duyduk dışarı cıkınca simsiyah dumanlar yukseldiğini gorduk. Yaklaşık 100 metre uzaklıkta oturuyorum ben, baya şiddetli bir patlamaydı deprem gibi hissettik. Daha sonra doğalgaz patlaması olduğunu oğrendik" dedi. Yaşanan patlamada evinde oturduğunu ifade eden Bektaş Kocak ise, "Ben ilk once bizim apartmanda bir şey olduğunu sandım. Dışarıya cıktığımızda bizim camlarımızın da patladığını gordum. Karşı binada alevler vardı. Cok buyuk bir sarsıntı oldu dışarıya cıktığımızda olan olmuştu. Cevrede bulunan araclar zarar gormuştu." diye konuştu. Ote yandan Uşak'ta bir binade yine doğalgaz sıkışması sonucu meydana gelen olayda 7 kişi yaralanmış, yine cevreye dağılan eşyalar nedeniyle park halinde 9 aracta hasar oluşmuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Alişan KOYUNCU