Bursa'da sokağa cıkma kısıtlamasını ihlal eden ve polisin dur ihtarına uymayarak kacan alkollu surucu yaklaşık 5 kilometrelik kovalamacanın ardından yakalandı. Polis ekipleri tarafından şofor koltuğundan indirilen Turgay K. aracı arkadaşının kullandığını iddia etti. Aracta bulunan 3 kişiye toplamda 11 bin 844 lira cezai işlem uygulandı.
Bursa İl Emniyet Mudurluğune bağlı ekipler koronavirus onlemleri kapsamında uygulanan sokağa cıkma kısıtlaması nedeniyle kent genelinde cok sayıda kontrol noktası oluşturdu. Yıldırım ilcesi Ankara yolu caddesi, Duacınarı mevkiinde denetleme yapan ekipler, 16 BA 388 plakalı otomobili durdurmak istedi. Ancak otomobil surucusu ekiplerin dur ihtarına uymayarak kactı. Bunun uzerine takviye kuvvet isteyen ekipler şuphelilerin peşine duştu. Yaklaşık 5 kilometrelik kovalamacanın ardından Kasım Onadım Bulvarı'nda durdurdu. Ekipler, aractakilerden izin belgelerini istedi. Surucu Turgay K. ile yanında bulunan Sinan K. ve Erdal Z., gecerli bir izin belgesi gosteremedi. Surucu koltuğundan indirilen Turgay K., polisin alkol kontrolu yapmak istemesi uzerine aracı arkadaşı Erdal Z.'nin kullandığını one surdu. Ancak olay yerinde bulunan polisin 'seni direksiyondan ben indirdim' demesi uzerine gerceği itiraf eden Turgay K. alkolmetreyi uflemeyi kabul etti. Yapılan kontrolde surucunun 187 promil alkollu olduğu belirlendi. Turgay K.'ye alkollu arac kullandığı icin 1228 lira ve polisin 'dur' ihtarına uymadığı icin 166 lira olmak uzere toplam 1394 lira para cezası uygulandı. Ayrıca aracta bulunan 3 kişiye sokağa cıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri gerekcesiyle 3 bin 150'şer liradan toplam 9 bin 450 lira ceza kesildi. Yakalanan arac cekici yardımıyla otoparka cekilirken, Turgay K.'nin aractan alkol şişelerini alması dikkat cekti.

Kendisini goruntuleyen gazetecilerin neden kactınız sorusu uzerine ofkelenen Sinan K. "Arkadaşımın alkolu vardı, o yuzden kactık. Kısıtlamayı ihlal eden bir suru insan var. Memlekette o kadar gezen var, bizi değil onları yakalayın. Ben kimseden kacmadım. Kimsenin hayatını tehlikeye atmadım. Gidin hırsızları cekin. Onları medyaya verin. Ben namussuz değilim. Bizim peşimize duşmeyin. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Alkollu değilim, kendimdeyim. Benim kafam yerinde" diyerek tepki gosterdi. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı