Mersin'de duzenlenen Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda takım halinde ikinciliğe ulaşan milli takımda yer alan Mert Efe Kılıcer ve Bora Tarhan, Bolu'ya dondu.
Milli sporcuları, Karacayır Mahallesi Spor Kompleksi'nde yer alan İzzet Baysal Kamp Eğitim Merkezi'nde, Genclik ve Spor İl Muduru Şerafettin Cilkara, Turkiye Cimnastik Federasyonu Yonetim Kurulu Uyesi ve Parkur Branşı Asbaşkanı Prof. Dr. Hasan Birol Yalcın, Genclik ve Spor İl Mudurluğu Spor Şube Muduru Ramazan Demir, antrenorleri, minik sporcular ve yakınları, ciceklerle karşıladı.
Halka aleti ve atlama masası aletinde Avrupa ucuncusu olan Bora Tarhan, AA muhabirine yaptığı acıklamada, cok heyecanlı olduğunu ifade ederek, "Oncelikle buraya gelen herkese teşekkur ediyorum. Guzel bir duygu. 25-26 yıl sonra ilk kez Avrupa madalyasını ilimize getirmek cok gururlandırıcı bir şey. Ben hem kendi adıma hem de Mert adına herkese cok teşekkur ediyorum." şeklinde konuştu.
Barfiks aletinde Avrupa ikinciliği, paralel bar aletinde ise Avrupa ucunculuğu elde eden Mert Efe Kılıcer ise cok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, "Şu an halen bacaklarım titriyor. Oncelikle boyle bir şey yaşadığım icin cok mutluyum. Herkese de cok teşekkur ederim. İyi ki varsınız." dedi.
Bolu Genclik ve Spor İl Muduru Şerafettin Cilkara da Bolu ve Turkiye adına gurur duyduklarını dile getirerek, "İbrahim Colak ve diğer buyuklerinizin peşinden sizler de inşallah ilerleyen zamanda sadece Avrupa'da değil dunyada ve olimpiyatlarda da başarılı olacağınıza yurekten inanıyorum. Başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı.
Turkiye Cimnastik Federasyonu Yonetim Kurulu Uyesi ve Parkur Branşı Asbaşkanı Prof. Dr. Hasan Birol Yalcın ise madalya kazanan sporculara Turkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Celen'in selamlarını ileterek, "Suat başkanımız, Murat Canbaş'tan sonra Bolu'ya gelen ilk Avrupa madalyası icin sporcularımıza teşekkur etti. Emeklerinize sağlık. Ulkemiz ve şehrimiz adına gurur duyuyoruz." diye konuştu.
Mili takım antrenoru Şenol Turkdağ, bu madalyalarda herkesin cok buyuk emeğinin olduğuna değinerek, "Yıllardır burada hep birlikte emek veriyoruz. Bu başarıda ozelikle ailelerin payı cok buyuk. Gercekten tarif edilemeyecek bir duygu icindeyiz. Hepimizin bu başarıda cok emeği var. Bu başarıyı, başta aileler olmak uzere sporcularımızın madalya almasında emeği olan temizlikcisinden tesis sorumlularına kadar herkese armağan ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Milli takım antrenoru Ersin Yılmaz ise tum sporcuların bu madalyaları alabilmek adına cok caba harcadığına vurgu yaparak, "Cocuklarımızdan 8 final geldi. 4 tane madalya alabildik. Gonul daha cok madalya almak isterdi. Onlarla beraber ilki yaşamanın gururunu yaşıyorum. Bu madalyalar ulkemize armağan olsun." şeklinde goruş belirtti.
Daha sonra mili sporcular, aileleri ve antrenorleri ile hatıra fotoğrafı cektirdi.