Buyukşehir Belediye Erzurumspor Kulubu Başkanı Huseyin Uneş, "İki yıldır buyuk gururla, onurla surdurmuş olduğum gorevimden istifa ettim. İnşallah Buyukşehir Belediye Erzurumspor icin hayırlı olur." dedi.
Uneş, Kulubun Sosyal Tesisleri'nde duzenlediği basın toplantısında, son 8-9 haftadır takımın oynadığı oyunda yer yer karşılık alamadıklarını soyledi.
Transfer doneminde futbolcunun, işler kotuye gittiğinde hocanın, daha fazla kotuye gittiğinde ve kamuoyu da bunu istiyorsa başkanın değişebileceğini aktaran Uneş, "Goreve geldiğimde nasıl en iyi şekilde benden sonrakine teslim ederim hep onun gayesinde oldum. İşler faza kotuye gitmeye başlayınca ve istediğim desteği de ekonomik anlamda alamayınca acıkcası burada artık yonetim anlamında bir değişikliğin yapılmasının sağlıklı olacağını duşundum." diye konuştu.
Uneş, Erzurumspor'un kendisi icin cok ozel bir yeri olduğunu ve bu zamana kadar yaptığı calışmalardan bahsederek, aldığı futbolculardan ziyade alamadığı futbolculardan dolayı kendini eleştirdiğini ifade etti.
Erzurum'un en buyuk Sivil Toplum Kuruluşunun başkanlığını yapmanın mutluğunu ve gururunu yaşadığını anlatan Uneş, şunları kaydetti:
"Şerefimle, namusumla arkadaşlarımla bu şehrin takımına hizmet ettim. Coluğuma, cocuğuma bırakacağım en onemli şey hizmettir. Takdir kamuoyunun. Bugun, şartların bunu getirdiğini duşunuyorum ve kulup kurulduğundan bu yana tek kongreyle en uzun sure kulup başkanlığını yapmış olabilirim. İki yıl buyuk gururla, onurla surdurmuş olduğum gorevimden istifa ettim. İnşallah Erzurumspor icin hayırlı olur."
Huseyin Uneş, zor şartlarda bugunlere gelen Buyukşehir Belediye Erzurumspor'un Super Lig'de kalıcı olacağına inandığına işaret ederek, ihtiyac duyulması halinde enerjisi ve gucu olan Erzurumspor'a gerekli takviyelerin yapılabileceğini vurguladı.
Buyukşehir Belediye Erzurumspor'u en iyi şekilde temsil etmeye calıştığını dile getiren Uneş, şu ifadeleri kullandı:
"Bu zamana kadar kusurumuz olduysa buyuk Erzurumspor ailesinden ve hepinizden ozur diliyorum. Kimseyi eleştirmek, yanlış birşey soylemek haddime değil. Yola cıktığımda hic kimseyi yolda bırakmadım. Buyukşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in Erzurumspor'a sevgisi ve desteği tartışılmaz. Benim şansıma, en zor ve en borclu donemde kulup başkanı olarak geldim ama en az desteği alan başkan oldum. Super Lig'e cıktıktan sonra Erzurumspor'a hicbir yerden, hicbir kurumdan ve kuruluştan bir kuruş gelir olmadı, sadece en son Umraniyespor macında Sekmen Başkanımızın prim sozu vardı 1,4 milyon, onu verdi. Bu konularda cok spekulasyon oluyor. Bunun haricinde Erzurumspor'a başka birşey almadım, Buyukşehir Belediyesinden en az destek alan başkanım, nettir. Erzurumspor'a geldikten sonra 20 milyon dosyasını kapattık. Sadece 8 milyonu transferin en yoğun gectiği bayramdan sonraki gune kadar odedik."
Kaynak: Anadolu Ajansı / İlhami Erkılıc