Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirusle (Kovid-19) mucadele kapsamında 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak Pazartesi gunu saat 05.00'e kadar kesintisiz sokağa cıkma kısıtlaması uygulanacağını bildirdi.
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi'nde duzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.
Yurt dışından temin edilen aşının, belirlenen takvimde ve uygulama kapsamında, en kısa zamanda milletin hizmetine sunulacağını belirten Erdoğan, yerli aşı uretimiyle ilgili calışmaların yakından takip edildiğini soyledi.
"İnşallah bahar aylarında kendi aşımıza kavuşarak cok daha yaygın bir aşılama surecine gececeğiz." diyen Erdoğan, bu surecte tedbirlerin sıkı şekilde devam ettirileceğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şoyle devam etti:
"Elde edilen kazanımları guclendirmek icin sokağa cıkma sınırlaması 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak saat 05.00'e kadar kesintisiz uygulanacaktır. Sağlıkcılarımıza ve diğer calışanlarımıza destek olmak amacıyla kamuya ait okul oncesi kurumları, ana sınıfları haric faaliyetlerini surdurebilecektir. Salgın doneminde hayatını kaybeden sağlık calışanlarımızın kadrolarına gore vazife malulluğu veya meslek hastalığı statulerinin hızla sonuclandırılması sağlanacaktır. Vazife malulu sağlık calışanlarımızın aileleri, maaştan ek odemeye, faizsiz konut kredisinden cocuklarına eğitim oğretim yardımına, istihdam hakkından fatura indirimlerine kadar pek cok imkana kavuşacaklardır. Sağlık Bakanımız ile Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımızı bu hususun suratle neticelendirilmesi hususunda gorevlendirdim."
Salgın surecinin yonetiminde gorev alan kurumların tum calışmalarını anlık takip ettiğini bildiren Erdoğan, mevcut uygulamalarla ilgili ihtiyac duyulacak sıkılaştırma ya da normalleşme adımlarını istedikleri zaman atma imkanına sahip olduklarını kaydetti.
Erdoğan, Avrupa ulkeleri başta olmak uzere dunyanın coğunun Turkiye'den daha kotu durumda olmasının, Turkiye'nin salgınla mucadelede geride değil ileride bulunduğunun işareti olduğuna dikkati cekti.
Mucadelenin başarıyla sonuclandırılacağının altını cizen Erdoğan, aydınlık geleceğe doğru yurumeyi surdureceklerini soyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'deki sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.
(Surecek)