Yeni Zellandalı Pete Breidahl ve Alman Luisa Mayr, at sırtında 700 kilometreden fazla yol katederek Kutahya'ya geldi.
Kutahya Rahvan Atlı Spor Kulubu Başkanı Birol Babanoğlu'nun organize ettiği gezi ile ilgili konuşan Yeni Zellandalı Pete Breidahl ve Alman Luisa Mayr, Kutahya'ya hayran kaldıklarını soylediler. At ile dunya turunda olduklarını hatırlatan gezginler, Kapadokya'dan ata binip Kutahya'ya geldiklerini soylediler. Birol Babanoğlu tarafından misafir edilen dunyaca unlu seyyahlar, gordukleri misafirperverlik ve yakın ilgiden cok memnun olduklarını dile getirdiler.

Kutahya Rahvan Atlı Spor Kulubu Başkanı Babanoğlu ise, "Her yıl onlarca turistimizi fahri turizm elcisi sıfatımla Kutahya'da misafir ediyorum. Dunyadan ya da ulkemizden at ve atcılık konusunda fikrimize muracaat eden ve yardım talep eden hic kimseyi geri cevirmedik. Yeni Zellandalı Pete Breidahl ve Alman Luisa Mayr da bana bu şekilde ulaştılar. Kapadokya'dan bindikleri atları ile Kutahya'ya geldiler. Kendilerini Cuma gununden itibaren hicbir karşılık beklemeden hipodromumuzda ve kendime ait ozel ciftliğimde misafir ettim. Kutahya Belediyesine ait hipodromumuzu cok beğendiler. Bize fırsat verilirse bu hipodrom sayesinde Kutahya'ya turizm katkısı sunmaya hazırız. Amerika, Hollanda, Belcika, Fransa, Danimarka, Yeni Zellanda, Almanya ve daha bircok ulkeden turistleri hicbir karşılık beklemeksizin ağırladık. Fahri bir turizm elcisi olarak ilimize ve ulkemize katkı sunmaktan son derece memnunum" şeklinde konuştu.
Babanoğlu, "Pete ile gayet guzel bir diyaloğumuz oldu. Pete, Batı ulkelerinde Turkler ve Muslumanlar ile ilgili 'terorist' gibi ağır tabirler kullanıldığını ancak Kutahya'da bizi gorunce ve yaptığımız misafirperverliği yaşayınca bunun boyle olmadığını anladıklarını soyledi. 'Turkler ve Muslumanlar kesinlikle terorist değil aksine iyi insanlar' diyerek yaptıkları yayınlarla bunu tum dunyaya duyurdular. İşte gercek tanıtım budur. Tekrar ediyorum, bize fırsat verilirse Kutahya'ya binlerce turist getirmemiz işten bile sayılmaz" ifadelerini kullandı. - KUTAHYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı