EPDK, şirketlerin elektrik tarifelerine yansıttığı ve kamuoyunda tartışma yaratan temsil ve ağırlama gibi giderlerin faturalarda yer almayacağını bildirdi. Bu giderlerin nasıl finanse edileceği ise acıklanmadı.Enerji Piyasası Duzenleme Kurumu (EPDK), elektrik dağıtım şirketlerinin temsil ve ağırlama gibi giderlerini abonelerin tarifelerine yansıtma uygulamasından geri adım attı.
Gecen hafta kamuoyunun tepkisini ceken uygulamayla ilgili yazılı acıklama yapan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, şirketlerin bağış, sponsorluk, reklam ve tanıtım giderleri, ceza, temsil ve ağırlama, ilan ve dernek aidat giderlerini artık tarifeden alamayacağını acıkladı.
Yılmaz "konunun kamuoyuna yanlış aksettirildiğini" belirterek, soz konusu giderlerin EPDK'nin 2011 ve 2016 yıllarındaki tebliğlerinde de belirtildiğini ve daha once de tarifelere yansıtıldığını aktardı. Yılmaz, "EPDK bu tebliğle (2020) zam ya da bir fiyat artışı yapmadı... Yani kesinlikle tarifelere yeni bir kalemin eklenmesi soz konusu değildi" ifadelerini kullandı.
EPDK Başkanı diğer yandan, elektrik şirketlerinin mali yukunu artıran bu tur harcamaların nereden finanse edeceğine ve bu giderlerin hangi kalemlerde yer alacağına dair bir acıklama yapmadı.
DW/ GY, BO
(c)
Kaynak: Deutsche Welle