Samsun'da Kovid-19 ile mucadele kapsamında trafik ekipleri kentin giriş noktalarında denetimlerini surduruyor.
İlkadım İlce Emniyet Mudurluğu ekipleri kentin giriş noktalarında gunde ortalama 450 arac ve 750 kişi sorguluyor.

Denetimde, maske ve kimlik kontrolleriyle Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapılarak, tedbirler hakkında yolculara bilgi veriliyor.
Uygulamada konuşan yolculardan Nalan Şuşut, herkesin maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerektiğini dile getirdi. Şuşut, "Bunu hep birlikte cozeceğiz. Herkes kurallara uyduğunda cozulemeyecek hicbir şey yok." ifadelerini kullandı.
Amasya
Amasya Emniyet Mudurluğu ile İl jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, vatandaşların yoğun bulunduğu cadde, sokak ve semt pazarlarında denetimlerini surdurdu.
Ekipler, toplu taşıma araclarında da denetim yaparak, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyan vatandaşlara teşekkur etti.
Amasya Belediyesi ekiplerince kent genelinde dezenfeksiyon calışmaları devam ediyor.
Halkın yoğun olarak kullandığı durak, bankamatik, cocuk parkları, cami ve şehirlerarası otobus terminali gibi alanlar ekiplerce dezenfekte edildi.
Corum
Corum'da sokağa cıkma kısıtlamasının sona ermesinin ardından vatandaşların yoğunluk oluşturabileceği alanlarda denetimlere ağırlık veren polis ekipleri, anonslarla sosyal mesafe uyarıları yaptı.
Toplu taşıma aracları başta olmak uzere halkın ortak kullanım alanlarında denetimler sıklaşırken, Corum Belediyesine bağlı ekipler de kentteki dezenfekte calışmalarını surduruyor.
Cankırı
Cankırı'da Kovid-19 ile mucadele kapsamında il genelinde denetimler suruyor.
Ekipler, kent merkezindeki pazar yerleri ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda denetim yaptı.
Ayrıca, il genelinde hafta sonu sokağa cıkma kısıtlaması suresince 20 kişiye ceza yazıldı.
Kastamonu
Kastamonu merkez ve ilcelerde polis, jandarma ve zabıta ekiplerince denetim gercekleştiriliyor.
Kent merkezindeki cadde ve sokakların yanı sıra iş yerlerinde, oluşturulan ekiplerce denetim yapılıyor.
Denetimlerde sosyal mesafe, maske ve hijyen tedbirlerine uyulması konusunda uyarılarda bulunuldu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Veysel Altun