Samsunspor Kulubu Başkanı Yuksel Yıldırım, TFF 1. Lig'in 14. haftasında deplasmanda Bursaspor'a 3-0 yenildikleri maca ilişkin, futbolculara yonelik sert eleştirilerde bulundu.
Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, takımda para cezası ve kadro dışı bırakma gibi tedbirlerin alınacağını vurguladı.
Samsunspor'a yakışmayan bir futbol oynandığını savunan Yıldırım, şoyle devam etti:
"Cumartesi akşamı İstanbul'da hastanede hasta yatağında Bursaspor macımızı seyrettim ve kahroldum. Oynanan macta sergilenen futbolun ve alınan skorun hicbir izahı olamaz. Bu acılı gunlerimizde yaralarımıza bir nebze merhem olacak diye beklerken maalesef ortaya cıkan bu ruhsuz ve saygısız tablo acılarımızı daha da artırmıştır. Bari sahaya Mustafa Erkanat tişortleri ile cıkmasaydınız da yureklerimizi sızlatmasaydınız. Yureksiz ve 5 paralık futbol oynayarak tum Samsun'u Turkiye'ye rezil ettiniz. Mac sonrası sinirimden Mustafa icin hungur hungur ağladım. Beni kimsenin ağlatmaya hakkı yoktu o gece." ifadelerini kullandı.
Futbolda mağlubiyetlerin olabileceğine, bunların doğal olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:
"Mucadele etmeden, savaşmadan, ruh ve karakteri ortaya koymadan alınan mağlubiyetleri ne ben ne de camia kabul edilebilir. Zaferler savaşılmadan kazanılmaz ama hala Samsunsporlu oyuncular bunu bugune kadar oğrenmemişler! Bugune kadar iyi niyetimizi hic esirgemedik ama artık gelinen noktada duruma daha farklı bir el koyma durumu hasıl olmuştur. Balıkesir macının ardından hafta ici Yuksel Başkan olarak duğmeye basacağım. Gunah benden gitti. 'Dinsizin hakkından imansız gelir' diye bir soz var. Bu nedenle tum takıma başta ciddi miktarda bir para cezası kesilmesi olmak uzere ve kadro dışı bırakmalar dahil tum tedbirler masaya yatırılacak ve Super Lig'e cıkmak icin gerekli ne onlemler varsa hepsi alınacaktır.
Bu takımı Super Lig'e cıkarmak ve şampiyonluk kupasını rahmetli kardeşim Mustafa Kemal Erkanat'ın kabrine goturmek benim namus borcumdur. Duygusallık maalesef olduruldu. Bu minvalde hocamızla ve genel menajerimizle gerekli istişareler ve devre arası gerekli nokta takviyeler konusunda yeni kadrolaşma calışmaları acilen başlayacaktır. Kimsenin goz yaşına bakılmayacak. Yuksel Başkan hep verdiği sozleri sonuna kadar tutan bir iş insanı olarak bilinir. Buradan sıfır tolerans vereceğim. Buyuk Samsunspor camiasına verilmiş sozler asla unutulmaz. Bende laf ağızdan bir kere cıkar. Bana ve hocama guvenin ve gerekli desteği verin. Zaman birlikte tek vucut olmak ve kenetlenmek donemidir. Bunun başka yolu yok. Başka Samsunspor ve Samsun yok. Guzel gunler goreceğiz, 25 Nisan'da Cumhuriyet Meydanı'nda lig şampiyonluğu icin goruşmek dileğiyle."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mustafa Cavuş