Mevlana sozleri sayfamızdan sizler icin hazırladığımız ve sevdiklerinize Whatsapp, Instagram ve Facebook'tan gonderebileceğiniz anlamlı kısa Hz.Mevlana sozleri sozleri bulabilirsiniz...
[h=3]MEVLANA SOZLERİ[/h]Kalbimi ve ruhumu vermemin bir yararı yok, sen zaten bunlara sahipsin. O yuzden sana bir ayna getirdim. Kendine bak beni hatırla.
Başta donup koşan nice bilgiler, nice hunerler vardır ki, insan onunla baş olmak isterse, baş elden gider. Başının gitmesini istemiyorsan ayak ol.

Yaşadığın dunyaya bak; yuce tanrı, hangi eserini sevginin kucağında buyutmemiş? Neden okşamak ve kucaklamakla gidilecek yere, tekme ve tokatla erişmeyi tercih edesin?

Seni bağrıma değil, bağrımı ve başımı ayağının altına bastım. Gozum toprak olacak, ama gonlum daima aşk kokacak.

İyiyim desem yalan olur, kotuyum desem inancıma dokunur. En iyisi şukre vurayım dilimi, belki o zaman kalbim kurtulur.

Misafirsin bu hanede ey gonul, umduğunla değil bulduğunla gul, hane sahibi ne derse o olur, ne kimseye sitem eyle, ne uzul.

Aklım her gun tovbe eder. Nefsim her an tovbemi bozar. Arada kalmış bîcareyim. İyi ki senin kapın var.

Yururken başımın yerde olması sizi rahatsız etmesin. Benim tek derdim; yere duşen edebinize takılmamak.

Bir muammadır aşk. Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin de gozunden akıtılan yaştır aşk.

Bir yandan korkun bir yandan umudun varsa iki kanatlı olursun. Tek kanatla uculmaz zaten.

Aşkın hikÂyesini, durmaksızın feryÂd eden bulbule değil. Sessiz sedasız can veren pervanelere sor.

Oyle bir 'yÂr' sev ki evladım; elinde su tasıyla, iftarı bekleyen oruclu gibi beklesin seni.

Dilini terbiye etmeden once yureğini terbiye et; cunku soz yurekten gelir, dilden cıkar.

Kim, ne olursa olsun, sevgili bizim olsun tek, canı, canımız olsun.

Can'ı Canan'a teslime hazır değilsen 'ben Aşk'ım' deme kimseye.

Uc sozden fazla değil, tum omrum şu uc soz; hamdım, piştim, yandım.

Kanat vardır doğanı padişaha goturur; kanat vardır kuzgunu leşe goturur.

Kır oğul zinciri; hur gez, hur konuş, yok mu altından gumuşten bir kurtuluş?

Cahil kişi gulun guzelliğini gormez, gider dikenine takılır.

Cektirilen acı havada asılı kalmaz, cektirenin başına duşer.

Sen Allah'a guven. Hic beklemediğin anda cicek acar umutlar.

Dert, insanı yokluğa goturen rahvan attır.

Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol.

Gonul, gonul verilerek alınır.

Aşk; sandığın kadar değil, yandığın kadardır...

Dert, insanı yokluğa goturen rahvan attır.