Aksaray Belediye Başkanı Evren Dincer, pandemi nedeniyle dukkanı kapanmış esnaflara yonelik bin lira nakdi yardımda bulunuyor.
Aksaray Belediyesi, yeni tip korona virus (Covid-19) tedbirleri kapsamında iş yerini genelge doğrultusunda kapatan esnafa destek olmak icin bin lira nakdi yardımda bulunacağını bildirdi. Dukkanı kapanan esnaflar, Aksaray Belediyesi Sosyal İşler Mudurluğune gelerek başvurulara başladı. Konuyla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Evren Dincer, "Aksaray Belediyesi olarak bu pandemi surecinde hukumetimiz tarafından yapılan yardımlara ilave olarak hukumetimiz tarafından getirilen tedbirler bağlamında Aksaray'da faaliyetleri kısıtlanan ya da tamamen kapatılan bu surecte zarfında faaliyetleri durdurulan işletmelerimize katkı sunmak adına Aksaray Belediyesi olarak da bin lira yardım yapma projesine başlamış bulunmaktayız. Bu bağlamda Aksaray'ımızdaki kahvehaneler, kıraathaneler, cay ocakları, kafeteryalar, internet kafeler gibi işletme sahiplerimize 14 -25 Aralık tarihleri arasında başvurmaları halinde biner lira yardım yapmayı hemşehrilerimize acıkladık. Şu anda goruyorsunuz hemşehrilerimizden yoğun bir şekilde talep alıyoruz. Memnun olduklarını gozlemliyoruz. Biz de bu surec icerisinde hemşehrilerimizin yanında olabildiysek, olabiliyorsak kendimizi mutlu addediyoruz. Hemşehrilerimiz icin ne gerekirse her zaman yapmaya hazırız. Bizim hesaplamalarımıza gore yaklaşık bine yakın başvuru alacağımızı tahmin ediyoruz. On gun surecek ve şuan başlayan başvuru yuzu gecmiş durumda. Başvuru sayısı dediğim gibi Aksaray'da bine yakın esnafımızın bu yardım kampanyasından yararlanacağını tahmin ediyoruz. Rağbet cok fazla" dedi.
Aksaray Belediyesinin başlattığı esnafımıza destek projesi kapsamında projeye başvuru yapmak icin gelen esnaflar memnuniyetlerini ifade ederek belediye başkanına teşekkur etti. Dukkanı kapanan esnaf Adem Adak, "Uygulamayı iyi buluyorum. Belediye başkanımıza cok teşekkur ettiğimizi soyleyeceğim. Esnafın yanında olduğu icin" derken, bir diğer dukkanı kapanan esnaf Hatun Sonmez de, "Bence guzel, şuan hepimiz cok sıkıştık daraldık yani, en azından bu yardım da gelirse faturalarımızı oderiz. Coluğumuz cocuğumuz sıkıntıda bizim yani" ifadelerini kullandı. Esnaf Cihan Olgun ise, "Yaklaşık bir yıl once iş yeri kahve acmıştım. Cok guzel de calışıyordu. İki ay calıştırabildim ondan sonra korona virus davasından kapandı. Mağduruz ama bu bize can suyu olmuştur. İnşallah devamı gelir. Bu işten biz cok memnunuz. Şu olaylardan dolayı Allah razı olsun memnunuz yani inşallah devamı gelir. Tabii biraz mağdur olduk ama yapacak bir şey yok teşekkur ederim" diye konuştu. - AKSARAY