Şişli'de kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşı Tuğba Ercakar'ı darp ettiği icin cıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra olayın gercekleştiği evin sahibi Ceylan A.'yı da olumle tehdit ettiği gerekcesiyle tekrar gozaltına alınan Mehmet Hanifi B. cıkarıldığı adliyede adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.
Kız arkadaşı Tuğba Ercakar'ı darp ettiği goruntulerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından olayın gercekleştiği evin sahibi Ceylan A'yı olumle tehdit ettiği gerekcesiyle dun yeniden gozaltına alınan şupheli Mehmet Hanifi B. bugun polis tarafından Cağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Onlenmesi Burosu savcısı tarafından ifadesi alınan şupheli Mehmet Hanifi B. adli kontrol talebiyle nobetci mahkemeye sevk edildi. Nobetci İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne cıkarılan şupheli Mehmet Hanifi B'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

[h=3]MAĞDURLAR ACIKLAMA YAPTI[/h]Ote yandan mağdur Tuğba Ercakar ve Ceylan A., avukatları Ayşegul Mermer ile birlikte adliye onundeki meydanda basın acıklaması yaptılar. Avukat Mermer, şupheli Mehmet H.B'nin bugun gozaltına alınmasının sebebinin muvekkili Tuğba Ercakar'ın şikayeti değil, eylemlerine ve tehditlerine devam ettiği icin olayın gercekleştiği evin sahibi Ceylan A'nın şikayeti nedeniyle olduğunu belirterek "Şupheli tekrar gozaltına alındı ancak yine adli kontrolle serbest bırakıldı. Bugun biz yine birkac delil daha sunduk dosyaya. Tutuklanması icin taleplerimiz oldu. Umarım adalet yerini bulacaktır diye duşunuyorum. Daha onceki olaylarda hep kapı arkasında olurdu. Yani erkek beni tahrik etti, o yuzden dayanamadım yaptım, cok seviyorum o yuzden yaptım veya inkar ederdi. Ama burada gorduğunuz gibi cok acık ve adam daha iceriye girer girmez hicbir şey soylemeden direk saldırıyor kendisine. Cok acık goruntulerde de. Erkek şiddeti ortaya cıktıktan sonra da daha cok hiddetleniyor ve birtakım mesajlar atıyor. Bu mesajlarda, 'Seni oldureceğim'. Resmen nasıl oldureceğine dair bile beyanları var. Ben iceriye girdiğimde sen dışarıda rahat dolaşacak mısın diyecek kadar cesurca hareket ediyor" dedi.
[h=3]"İNŞAALLAH BEN OLMEDEN ADALET YERİNİ BULUR"[/h]Tuğba Ercakar da, "Şu an cok tedirginim. Rahat değilim, zaten uyuyamıyordum bu mesajlardan sonra daha da tedirginim. İnşaallah ben olmeden adalet yerini bulur. Ben de rahat bir şekilde hayatımı yaşamaya devam ederim arkadaşımla birlikte. Tehditler devam ediyor. Dosyaya koyduk. Daha acayip bir hal aldı" diye konuştu.
[h=3]"KORKUYORUM"[/h]Ceylan A. da "Korkutmak icin duvarları vurmak, birşeyler kırmak, arkadaşlarını arayarak şoyle şoyle yapacağım. 'Onu buraya gomeceğim, ikisini de oldureceğim' gibi şeyler duyuluyor. Ben de hep alt komşuma gidiyorum kokrtuğum icin. Bugun de eve gidemeyeceğim. Cunku serbest bırakıldı. Korkuyorum ve tedirginim" dedi.
[h=3]OLAYIN GECMİŞİ[/h]Şişli'de 9 Aralık gunu meydana gelen olayda, Tuğba Ercakar (26) kız arkadaşı Ceylan A'nın evindeyken ayrılmak istediği erkek arkadaşı Mehmet H.B. tarafından darp edilmişti. Kendini korumaya calışan genc kız, erkek arkadaşı tarafından defalarca yumruklanmıştı. Olay evdeki guvenlik kamerası tarafından kaydedilmişti. Olayı gercekleştiren Mehmet H.B. 10 Aralık'ta cıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Tuğba Ercakar da darp edilmesine ilişkin goruntuleri sosyal medya hesabı Twitter'da "Sesimi duyurmak istiyorum" diyerek paylaşmıştı. Tuğba Ercakar, kendisine yonelik tehditlere devam etmesi uzerine Mehmet Hanifi B.'den tekrar şikayetci oldu. Bunun uzerine Mehmet H.B. dun yeniden gozaltına alınarak İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcının, sorgu işlemini bugun yapacağını belirtmesi uzerine Mehmet H.B., bu kez de Kuştepe Polis Merkezine goturuldu. Mehmet H.B., bu sabah polis merkezinden cıkarılarak adliyeye sevk edildi.