Turkiye Gazeteciler Federasyonu, koronavirus salgını nedeniyle 62. Başkanlar Konseyi toplantısını interaktif bir ortamda gercekleştirdi.
TGF yonetim kurulu, Basın Vakfı ve federasyona uye cemiyet başkanlarının katıldığı toplantının acılış konuşmasını yapan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Gazetelerin tek tek kapandığını belirterek "İnteraktif bir ortamda olmasına rağmen katılımın yoğun olmasından dolayı memnuniyet duydum. 61'inci başkanlar konseyi toplantımız gibi 62'nci toplantımızı da yuz yuze yapamadık. Umarız bir sonraki başkanlar konseyi toplantımızı yuz yuze gercekleştiririz. Dunya ve ulkemizde salgın hala artarak devam ediyor. Koronaviruse yakalanan 15 arkadaşımızı kaybettik, rahmet diliyorum. İnşallah aşı ile birlikte sağlıklı gunlere doneceğiz" dedi.
"4 yıl once bin 800 olan gazete sayısı 925'e duştu"
Anadolu basınının zor bir surecten gectiğini belirten TGF Genel Başkanı Karaca,"4 yıl once resmi ilan alan yerel gazetelerin sayısı Bin 800'du. Şu anda ise 925'lere duştu. Zor bir surecten geciyoruz. Ne yazık ki gazete kapanmaları 2021 yılında da devam edecek. Televizyonların da durumu cok kotu. Bu surecte en azından uydu bedellerinin kaldırılmasını istedik ancak olmadı. TV'lerin bu sıkıntısına mutlaka cozum bulunmalıdır.
"Resmi ilana yuzde 20 zam"
Karaca, resmi ilanlara gelen zamlar hakkında ise konuşmasında şunları soyledi:
"Zor durumdaki Anadolu basınına destek olan Basın İlan Kurumu Genel Mudurune de teşekkur etmek istiyorum. TGF'nin goruşlerini benimseyerek bircok olayda bize katıldı ve destek verdi. Son olarak, resmi ilanlara yuzde 20 zam verildi, 2021 de gazetelerimiz zamlı ilan yayınlayacak. Gazetelere 6-7 bin lira ek kazanc demektir. Ote yandan bu surecte satış şartının kaldırılması da olumlu oldu." - ESKİŞEHİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı