- Yılmaz Vural: "Hayattaki 1 dakikanın dahi onemi buyuk"
İSTANBUL - Korona virus tedavisi tamamlanan Yılmaz Vural, hastanede basın toplantısı duzenledi. Vural, yaşanan surecin ardından hayattaki 1 dakikanın bile cok onemli olduğunu ifade etti.
Korona viruse yakalandığı icin nefes darlığı ceken ve bu nedenle tedavisine yoğun bakımda devam edilerek entube edilen Teknik Direktor Yılmaz Vural, tedavisinin tamamlanmasının ardından basın mensuplarına acıklamada bulundu. Yaşadığı surecle ilgili konuşan ve bu durumun herkese ornek olması gerektiğini soyleyen Vural, kendisini unutmayanlara teşekkur ederek sozlerine başlarken, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gosterdiği alakadan dolayı teşekkur ediyorum. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya, Genclik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'na ve bircok kişiye teşekkur ediyorum. Bize hayat veren Cağlar hocama, yoğun bakım ekibine, kat personeline butun sağlıkcılara cok teşekkur ediyorum. Avrupa'nın en iyi yoğun bakım merkezi burada. Butun personele cok teşekkur ediyorum. Futbolun icinde olan, olmayan, beni tanıyan herkese ettikleri dualardan dolayı teşekkur ediyorum. Allah herkese sağlık versin" ifadelerini kullandı. Vural acıklaması sırasında gozyaşlarını tutamadı.
"Yaşanmamış 1 dakikanın bile cok onemi var"
Hastane Başhekimi Cağlar Cuhadaroğlu'nun durumunu adım adım takip ettiğini soyleyen Yılmaz Vural, "Yılbaşında 68 yaşına gireceğim. Hayatta oğrendiğim 3 şey daha oldu. Bunlardan birisi aile oldu. 1 dakikanın cok onemli olduğunu oğrendim. Halusinasyon gorurken "Allah'ım yaşamadığım 1 dakika var, bunu bana musaade et" dedim. Yaşadığınız her dakikanın kıymetini bilin. Allah herkese buralarda tedavi olacak kadar ekonomi versin. Bunun dışında hayatta her şey yalan" acıklamasını yaptı.
Cağlar Cuhadaroğlu: "Butun macları izledi"
Yılmaz Vural'ın sağlık durumuyla ilgili acıklama yapan hastanenin Başhekimi Cağlar Cuhadaroğlu, "Yılmaz hocamız ağırca seyreden Covid surecini yaşadı. Hafif başlayan, sonrasında 3. gun eve bile gidecek kadar iyiyken, eve gidip bir sure sonra nefes darlığıyla bize geldi. Ardından bu surecte başka bir tedavi modeline başladık ancak nefes darlığı hızlı şekilde ilerledi. Biz de riske atmamak icin yoğum bakımdan yardım istedi ve Yılmaz abimizi hızla entube ettiler. Yoğun bakım sureci yaşandı. 24 saat surekli gozlendiğiniz bir yer. Sonra yavaş yavaş normal soluk denemeleri yapıldı ve bunun ardından emin olmak icin 36 saat daha konuk ettik. Butun lig maclarını izledi yoğun bakımda. Sonrasında takibini sağladık ve her gecen gun kan değerleri, solunum değerleri iyiye gitti. Biraz yoğun olduğu icin ve hastane kuralı olduğu icin tekerlekli sandalye ile geldi. Cok kısa sure icinde eski gunlere donecektir. Sporumuzun icin cok onemli bir isim. Bu sure icinde kendisini tanıdığımda, ona verilen değeri kat kat hak ettiğini gorduk. Kontrolumuzde kalacak ve bir sure sonra bu durum kendisi icin bir anı olarak kalacak" ifadelerini kullandı.