HATAY'ın Samandağ ilcesinde etkisini gosteren şiddetli ruzgar, bolgedeki seralarda maddi hasara neden oldu. Serasındaki 4 bin fidenin zarar gorduğunu soyleyen ciftci Talat Altın, "66 yaşıma geldim, boyle bir havayı ilk kez gordum" dedi.
Şiddetli yağmur ve ruzgar, bazı bolgelerde tarım arazilerine zarar verdi. Sera uretiminin yaygın olduğunu Samandağ ilcesinde de aniden etkisini gosteren şiddetli ruzgar, seralarda maddi zarar meydana getirdi.

Ciftci Nihat Arslan, "Ruzgarın etkisiyle naylonlarımız yırtıldı. Domatesler tamamen zarar gordu. 2 bin fidem ruzgara yenik duştu. Devletimizin desteğini bekliyoruz" derken ciftci Talat Altın da serasındaki 4 bin fidenin zarar gorduğunu soyledi. Altın serasını yaptırmak icin tarlasını sattığını, zararın kendisini cok uzduğunu ifade etti.Ruzgarın bir anda bastırdığını ve aşırı şiddetli olduğunu kaydeden Altın, "Goruyorsunuz, naylonlar, fideler hep gitti. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bin 200 metrekare alan zarar gordu. Ben 66 yaşına geldim. Boyle havayı ilk kez goruyorum" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ali ARSLAN